„Értékpárbeszédet” szerveztek a düsseldorfi strandbalhék kibeszélésére

2019. augusztus 27. 14:20

Két órán keresztül vitatkoztak a düsseldorfiak a Rheinbadban történt rendbontásokról.

2019. augusztus 27. 14:20

A nyár folyamán többször is a németországi közbeszéd középpontjába kerültek a düsseldorfi Rheinbad fürdőben történtek: fiatal férfiak egy nagy csoportja tömegével zaklatta a többi fürdővendéget, megfenyegették a fürdőszemélyzetet és elfoglalták a csúszdákat – írja a Deutschlandfunkra hivatkozva a Cicero.

Júliusban háromszor kellett rendőrt hívni a fürdőbe az ilyen rendbontások miatt, az események pedig értelemszerűen a német média érdeklődésének középpontjába kerültek.

Az észak-rajna-vesztfáliai belügyminisztérium ezért egy „értékpárbeszéd” névre keresztelt rendezvényt tartott Düsseldorfban a múlt héten. A rendezvényen az elbizonytalanodott fürdővendégek elmondhatták panaszaikat, de megszólaltatták a Rheinbad fürdőmesterét is. Aligha meglepő módon szóba került az integráció kérdése is.

A fürdőmester arról beszélt, hogy fiatal társaságok rendszeresen viselkednek feltűnően és tiszteletlenül a fürdőben, nemi erőszakkal és gyilkossággal fenyegetik a többi vendéget – és a személyzetet is. „Erőszakkal fenyegetnek, az anyám megerőszakolásával, olyanokat is mondanak, hogy megöllek. Felgyújtalak. De ezekkel mind tudnunk kell bánni” – tette hozzá. „A harmadik razzia alkalmával én is ott voltam, úgy tíz méterre, ahogy egy hatvan-hetven fekete afrikaiból álló csoport felszaladt a csúszdán. Számomra ez egy fenyegető helyzet volt, a feleségem is mondta, hogy azonnal menjünk innen” – fűzte hozzá a Rheinbad egyik rendszeres látogatója. Ahogy egy hozzászóló úszóoktató mondta, korábban ez egyáltalán nem volt jellemző, általában kettesével-hármasával jártak fürdeni a fiatalok. Az oktató sietve hozzátette: nem csak bevándorlók, hanem németek is vannak a rendbontók között.

A német fürdőszövetség igazgatóhelyettese viszont másként látja a dolgot: „Ne kerülgessük a forró kását: Düsseldorfban kínosan ügyeltek rá, nehogy kimondják a »migrációs háttér« kifejezést. Ez egyrészt érthető. Ha kimondják, az rossz irányba terelheti az emberek képzeletét. De ha elhallgatják, az is probléma. Ekkor játszanak csak igazán ezeknek az embereknek a kezét”. Michael Weilandt szerint sokat segítene a hasonló problémákon, ha a politikusok végre komolyan vennék a városaikban jelentkező társadalmi problémákat. „A párbeszédek és a látogatók számának korlátozása itt már nem segítenek, csak elterelik a figyelmet a valódi okokról” – fűzte hozzá.

Mintha csak ezt támasztaná alá, hogy a minisztérium által szervezett „értékpárbeszéd” kifejezetten gyér érdeklődés mellett zajlott, és sok kérdés nyitva is maradt.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2019. szeptember 01. 11:56
Führernek az lett volna legnagyobb büntetés, hogy megérje ezt az időt.
Zsaturnuzs
2019. augusztus 30. 19:44
A ködösítés helyett világosan kellene beszélni, egyértelmű fogalmakat használva. A fekete afrikai az néger. Migrációs háttere bárkinek lehet, akár külföldről hazatelepülő németeknek is. A nemi erőszakkal és gyilkossággal való fenyegetőzés négerektől sem fogadható el, büntetőjogi eljárást kell indítani a vétkesek ellen. A többi meddő szájtépés.
Bitrex®
2019. augusztus 28. 12:45
Azok a régi szép idők: https://cbsnews1.cbsistatic.com/hub/i/2012/01/12/ce3a5145-a644-11e2-a3f0-029118418759/Whiteonly.jpg https://www.abc.net.au/news/image/10897134-3x2-940x627.jpg http://img.myconfinedspace.com/wp-content/uploads/2014/07/No_Dogs-Negroes-Mexicans_-_Racist_Sign_from_Deep_South_-_National_Civil_Rights_Museum_-_Downtown_Memphis_-_Tennessee_-_USA.jpg
Bitrex®
2019. augusztus 28. 12:35
"nem csak bevándorlók, hanem németek is vannak a rendbontók között..." Natürlich. Német állampolgárságú törökök, arabok, albánok, akik már ott születtek, vagy nemrég lettek "németek".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!