Bozótvágóval támadtak egy londoni rendőrre

2019. augusztus 08. 12:14

A brit főváros keleti részén elfajult egy közúti ellenőrzés, a támadó hétszer sebesítette meg a rendőrt.

2019. augusztus 08. 12:14

Bozótvágó késsel támadt egy dühöngő férfi egy rendőrre Londonban. A hatóságok csütörtöki tájékoztatása szerint a rendőr súlyosan megsebesült, de nincs életveszélyben. A rendőr és a társa a brit főváros keleti részén akart ellenőrizni egy kisteherautót, amelynek vezetője azonban feldühödött és rájuk támadt. A rendőrnek sikerült sokkolóval ártalmatlanná tennie az ötvenes éveiben járó férfit, eközben azonban legalább hét késszúrást szenvedett el.

A hatóságok kizárták a terrorizmust a csütörtökre virradóra történt esettel kapcsolatban. Priti Patel belügyminiszter mély megdöbbenésének adott hangot a támadás után, csakúgy mint London polgármestere, Sadiq Khan, aki méltatta a rendőrt a bátorságáért, amellyel mindenáron megpróbálta ártalmatlanítani a támadóját.

A brit fővárosban az elmúlt években megnőtt a késes támadások száma. Az elmúlt évben több mint ezer, 10 és 19 év közötti gyerek és fiatal került kórházba késsel okozott sebesülésekkel az Anti-Knife UK nevű civil szervezet közelmúltbéli adatai szerint. Londonban idén már többtucatnyian vesztették életüket késelésben, az áldozatok pontos számáról azonban eltérő adatok vannak.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2019. augusztus 08. 14:26
Ha jól tudom a londoni rendőrök fegyvertelenek. Az USA-ban, már nem élne a támadó.
bispora
2019. augusztus 08. 14:06
A dzsungelbe a machete való...
enmar
2019. augusztus 08. 13:11
Priti Patel belügyminiszter. Aha. Meg Sirkán főpolgi. Ühüm. London 2019.
Biivisz
2019. augusztus 08. 12:54
"A rendőrnek sikerült sokkolóval ártalmatlanná tennie a ... férfit, eközben ... hét késszúrást szenvedett el. ... London polgármestere ... méltatta a rendőrt a bátorságáért, amellyel mindenáron megpróbálta ártalmatlanítani a támadóját." Na ez az a helyzet, amikor egy rendőrnek - bárhol a világon -simán le kéne lőnie az ilyen férget, nem "mindenáron ártalmatlanítani"! És aztán ki kéne tüntetni! Elképesztő, hogy inkább az életét kockáztatja, de nem meri lelőni, mert utána börtönben tölthetné a fél életét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!