A kazah állam besegít: félmillió polgár adósságát fizeti ki

2019. augusztus 29. 22:39

Az intézkedés elsősorban az árvákat, nagycsaládosokat, fogyatékkal élőket és a rossz szociális helyzetben lévő családokat célozza meg.

2019. augusztus 29. 22:39

Egyszeri akciót hirdetett a kazah állam: félmillió kazah állampolgárának fizeti vissza adósságai egy részét – írja a Euronews. Az intézkedéssel az ország legszegényebb polgárait segítenék.

Kazahsztán munkaügyi és társadalmi ügyekért felelős minisztere, Szvetlana Zsakupova elmondta: a hiteleket az állami költségvetés terhére fizetik vissza a bankoknak. A számítások szerint 105 milliárd kazah tengét áldoznak a célra – ez több, mint 81 milliárd forintot jelent.

A kazah elnök júniusban hozott rendeletet arról, hogy „csökkenteni kell a kazah állampolgárok adósságállományát".

A fenti intézkedés elsősorban az árvákat, nagycsaládosokat, fogyatékkal élőket és a rossz szociális helyzetben lévő családokat célozza meg, akik kenyérkereső híján már eddig is segítségre szorultak. Az akcióban azok jogosultak részt venni, akiknek június elsejéig az adóssága nem lépte át a 2,3 millió forintos küszöböt, az ő adósságukat maximum a tizedével csökkenti az állam.

Az ásványkincsekben és fémekben gazdag Kazahsztán az egyik leggazdagabb közép-ázsiai ország. A WEF rangsora szerint a világ 144 országból az 57. Ez azt jelenti, hogy előrébb áll, mint Ciprus, Románia vagy akár Magyarország. A Világbank adatai szerint az éves, átlagos jövedelem 2,4 millió Ft/fő az országban.

(Euronews)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. augusztus 30. 18:06
"A kazah állam besegít: félmillió polgár adósságát fizeti ki" Gyurcsány kormány is besegített, amikor volt 5 millió eladósodott, polgár Gyurcsányék a másik 5 millió polgárt is eladósították hogy egyforma legyen a szint. Biztos Klárika ötletet volt ő ilyen nagyon okos.
Cassi
2019. augusztus 30. 08:38
Az okos kazah ezután bemegy a boltba és megveszi hitelre az egész készletet, úgyis kifizeti majd az állam.
3M..
2019. augusztus 29. 23:37
Kazahsztán már jóval tehetősebb mint Magyarország. Magyarországon ilyen soha nem történhetne meg, pedig állítólag mi vagyunk "Európa motorja". Ezt persze hitelesen, még senkinek sem sikerült alátámasztania. Szebb Jövőt!
KannibálTatárÚr
2019. augusztus 29. 23:19
Ha a leggazdagabb ország, akkor mitől adósodtak el?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!