A Honvéd ismét fellebbez

2019. augusztus 06. 07:50

A klub tulajdonosa szerint csak minél gyorsabban túl akartak lenni az ügyön az UEFA-nál.

2019. augusztus 06. 07:50

A Honvéd labdarúgócsapata hétfőn este kapta meg az UEFA döntését, amelyben elutasították a Craiova elleni mérkőzés óvását – írja az Index. Az indoklás megdöbbentette a klub tulajdonosát, akit az újság telefonon ért el.

Mendelényi Dániel jelezte, hogy még csak átfutni tudta a nyolc oldalas dokumentumot, de a csapat jogászai tovább vizsgálják, mert abban ellentmondások és érthetetlen dolgok is szerepelnek.

Az óvásban arra hivatkoztak, hogy a csapat játékosait a román szurkolók mind a pályán, mind azon kívül folyamatosan megfélemlítették. Az UEFA szerint a játékosoknak meg kell szokniuk, hogy nyomás alatt játszanak, így ezt nem vették figyelembe. Korábban viszont azzal indokoltak, hogy azért kellett végigjátszani a mérkőzést, mert a rendőrség nem tudta volna garantálni a résztvevők biztonságát. Ezen kívül a pályára dobált veszélyes tárgyak okozta kockázatot is figyelmen kívül hagyták.

Mendelényi szerint csak minél hamarabb túl akartak lenni az ügyön az UEFA-nál. A döntést a csapat megfellebbezi, a következő lépés a személyes meghallgatás lesz.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2019. augusztus 07. 07:29
Helyes! Nem hagyhatjuk annyiban a dolgot, az gyáva beletörődés lenne.
Béna Géza
2019. augusztus 06. 12:11
A magyarok szeretnek a szarba tapicskolni ugyebár az úri ember az úri ember azon még a büdös szar sem fog ki. Hajrá magyarok
Takita
2019. augusztus 06. 11:58
Fellebbezzenek, - és kiáltsák világgá: ami ott történt fair play megcsúfolása! A románok ugyanis új csodafegyvert vetettek be a footballban: az ellenfél teljeskörű megfélemlítését. Neve Metoda romanaesca. Érdekes és jellemző ez a kreativitás. A Metoda romanaesca szinte a Honvéd egész Crajova-i tartózkodása során működött. A szállás elötti éjszakai randalirozás, a trianonozó és szidalmazó kórusok, a kritikán aluli durvaság, a bíró majdnem lelövése, a csendőrség lincselési fenyegetése mind része a módszernek. Ha a FIFA vagy az UEFA nem lép közbe ez világszerte gyakorlattá válik mindazon fogadó városokban, ahol a hatóságok cinkosai lesznek a sportszerűtlenségnek. Nem igaz, hogy egy profi csapatnak ezt tűrnie kell. Az életveszély bejelentése, az a határ, amikor bármilyen sportesemény azonnal abba kell hagyni.Márpedig az esetleges lincselés: valójában életveszély.
OberEnnsinnen
2019. augusztus 06. 11:12
Amit a Honvéd, de az MLSZ is tehet: az UEFA-csatornák végigjárása után: nemzetközi sport döntőbírósághoz fordulni, amely - igaz, csak utólag - döntést hoz. Ha a bíróság hiteles, akkor a román csapatot automatikus kizárással kell sújtania, igaz, utólag, de az erkölcsi igazságról nem szabad lemondani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!