Vegyi fegyvert postáztak a Facebooknak

2019. július 02. 07:43

A tokiói metrón történt terrortámadásban használt anyagot küldték meg a cég kaliforniai központjába, az FBI vizsgálódik.

2019. július 02. 07:43

Szarinnal fertőzött csomag miatt rövid időre kiürítették a Facebook kaliforniai központjának postázóit hétfőn. Ez azután történt, hogy a kaliforniai Menlo Park városkában lévő központba gyanús csomag érkezett, és miután a tűzoltóságtól kihívott szakemberek megvizsgálták, kiderült, hogy veszélyes idegméreggel, szarinnal fertőzött.

A postázók négy helyiségét – amelyek a Facebook-központtól különálló épületben kaptak helyet – rövid időre kiürítették, lezárták, és megvizsgálták azokat, akik valamilyen módon kapcsolatba kerültek a csomaggal. „Közülük egyelőre senkinek nincsenek mérgezési tünetei” – nyilatkozott az újságíróknak Jon Johnson, a helyi tűzoltóság vezetője. 

A Facebook vezetői azonnal értesítették a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI), amely megindította a vizsgálatot.

A vegyi fegyverként alkalmazott szarin színtelen, szagtalan gáz, amely halált is okozhat. Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) szerint azonban kisebb mértékű fertőzésből károsodás nélkül felépülnek a betegek.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2019. július 02. 11:09
Saját maguknak küldték Zuckerbergék a csomagot, hogy erre hivatkozva még több elhajló terrorista jobboldalit tiltsanak ki a rendszerből.
szodabár
2019. július 02. 10:28
azért ez jelzésértékű A leghatásosabb a facebook elhagyása lenne. Annak is eljön majd az ideje. A fiatalok már nem oda csatlakoznak.
szodabár
2019. július 02. 09:25
Ultra Like Valaki megállíthatná a szokásosan demokratának hazudott facebook diktatúrát. Szólásszabadság! Alapjog! Geci libsik, nem hivtakozni kell rá és követelni, hanem MINDENKINEK biztosítani, nem csak a fajtársaitoknak!
balbako_
2019. július 02. 07:52
Rovarirtót, vagy patkányirtót?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!