Önálló elnökjelöltet indítanak a román szocdemek

2019. július 16. 11:36

Koalíciós szakítópróba a nyári uborkaszezonban.

2019. július 16. 11:36

A PSD végrehajtó bizottsága úgy döntött hétfőn, hogy a párt saját jelöltet indít az államelnök-választásokon – számol be a maszol.ro

Viorica Dăncilă párt- és miniszterelnök azt mondta a PSD vezérkarának, hogy önként távozni fog a párt éléről, ha a jelöltjük nem jut be az elnökválasztás második fordulójába.

Az ALDE eddig a közös elnökjelölt indítását szorgalmazta, ám a PSD-döntésre reagálva közölték: a kisebbik kormánypárt Călin Popescu-Tăriceanu párt- és szenátusi elnököt indítja majd az államfői tisztségért. Szövetségesük a Pro Románia párt lesz, és a volt PSD-s miniszterelnököt, Victor Pontát támogatják a novemberi választáson,  akit a szociáldemokraták zártak ki maguk közül.

A PSD elnöke ugyan elismerte, ha az ALDE-val és a Pro Románia párttal közös államfő-jelöltjük lenne, nagyobb esélyük lenne Klaus Johanis jelenlegi államfővel szemben, de a területi szervezetek ragaszkodtak ahhoz, hogy a PSD saját jelöltet állítson.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!