Népszava: Brüsszeli stop a Stop Sorosnak?

2019. július 25. 09:08

Elégedetlen a távozó Európai Bizottság a magyar kormány válaszaival, így jogi útra terelheti az ügyet – értesült a napilap.

2019. július 25. 09:08

Az Európai Bizottság (EB) keresetet indít Magyarország ellen az Európai Unió Bíróságán a „Stop Soros” törvénycsomag miatt – értesült a Népszava. A döntésről hivatalos bejelentés csütörtökön lehet a napilap információi alapján.

Mint csütörtöki cikkükben írják, az EB megítélése szerint a magyar hatóságok nem adtak kielégítő választ az aggályaira, ezért a tavaly elindított kötelezettségszegési eljárást az utolsó, bírósági szakaszba lépteti. A Bizottság véleménye szerint uniós jogba ütköznek azok a magyar törvényi rendelkezések, amelyek büntethetővé teszik a menedékjog és a tartózkodási engedély megszerzését támogató tevékenységeket. A „Stop Soros” törvénycsomag korlátozza a menedékjog kérelmezésének jogát és az egyéni szabadságjogokat – áll az indoklásban.

Ismeretes, az Európai Bizottság 2018. júliusában felszólító levél kiküldésével indított kötelezettségszegési eljárást. Idén januárban a második szakaszába léptette a folyamatot, amikor indoklással ellátott véleményt továbbított a magyar hatóságoknak, amelyeknek két hónapjuk volt a válaszadásra.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajduj
2019. július 26. 07:30
A leköszönő részeges, adócsaló, bandája típusosan a Sztálin által alkotott fogalom szerint működött. Ők a HASZNOS IDIÓTÁK. De mondhatnám a cselekedeteik alapján. hogy hasonlók a leváltott sorosista náci ukrán vezetéshez is. Ha esik az eső, akkor a szar is lemosódik a szélvédőről, de lehet segíteni is, mert ha halad a gép, akkor megy az ablaktörlő is
Bokros Birka
2019. július 25. 22:43
Vörös Moszkva Brüsszelbe költözött!
DavidBL
2019. július 25. 17:01
A jelenlegi trendek szerint inkább a brüsszeli neokommunista, marxista brigádnak lesz hamarosan stop.
nyugalom
2019. július 25. 15:21
legnagyobb sajnálatukra nem soros et. lett a bizottság elnöke! Timmermanns/soros et.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!