Közzétették a hangfelvételt, amin zokogva kér segítséget a meggyilkolt 15 éves lány

2019. július 31. 17:13

A felvételek leiratából kiderül, hogy a rendőrök olykor hitetlenkedve, máskor lekezelően fogadták a segélykérést.

2019. július 31. 17:13

A caracali tragédia 15 éves áldozatának nagybátyja közzétette a Facebook-oldalán annak a három beszélgetésnek az átiratát, amely a 112-es segélyhívóra érkezett, és Alexandra, a diszpécserek, illetve a rendőrök között zajlott, írja a 24.hu a G4Media című román lapra hivatkozva.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 15 éves lány múlt csütörtök délelőtt többször hiába kért segítséget, mivel a rendőrök csak 19 órával később érkeztek meg abba a házba, ahol feltételezhetően fogva tartotta a lányt a 66 éves támadó.

A hangfelvételekből kiderül, hogy a rendőrök olykor hitetlenkedve, máskor lekezelően fogadják a segélykérést. Eszerint az elrabolt lány egy olyan címre küldte a rendőröket, amit egy névjegykártyán talált, abban a házban, ahol fogva tartották. 

Az első hívásban a lány közölte, hogy Caracalban van, de nem tudja pontosan, azon belül hol. Amikor a diszpécser arról kérdezi, megerőszakolták-e, az áldozat igennel felelt. Megkérték, hogy maradjon a telefonnál és próbáljon megadni egy tájékozódási pontot, de erre felkiáltott:

megjött, megjött, megjött… Jöjjenek gyorsan, kérem!

A lány ekkor letette a telefont, de egy perccel később újra tárcsázott. Ekkor elmondta, hogy az urat Popescu Lucian Gabrielnek hívják. Közölte, hogy be van zárva egy szobába, csak egy kaput lát.

Zokogva úgy folytatta:

kérem hölgyem küldjenek valakit, mert félek.

A hívást ezen a ponton átvette a rendőrség, addigra a lány talált egy címet, amit be is diktált nekik. Amikor a rendőr parancsolóan azt mondta neki, hogy maradjon ott, az áldozat annyit felelt,

itt maradok, mert nem tudok kimenni, kérem jöjjenek.

A harmadik hívás újabb pár percre rá érkezett. Ekkor a vonal túlsó oldalán lévő rendőr többször is ironikusan szólt az elkeseredetten síró lányhoz.

Közölte vele, nem maradhat vonalban, mert vannak más hívásaik is, de maradjon ott, mert két-három percen belül odaér az egység. Oda is értek, de a cím nem volt jó, nem találtak ott senkit.

A három közzétett hívás mellett Alexandra még kétszer beszélt a rendőrség embereivel, akik az egyik nála lévő telefonon hívták. Erről a két beszélgetésről nincs átirat, sem hangfelvétel.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2019. július 31. 18:15
Romániában autóstoppal volt kénytelen a két lány közlekedni, mert ennyire nincs tömegközlekedés.... Az elkövető felesége és gyereke Olaszországban dolgozik... Már csak ez a két apróság is mutatja, hogy Románia egész Európa szeméttelepe. Bottal kéne verni abban az országban mindenkit, aki él és mozog, ahogy azt hajdan Ady óhajtotta: http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/ady/mohacs.htm
Salamander
2019. július 31. 18:05
Sajnos sok magyar járási szintű rendvédelmi szervezet is hasonló színvonalú. Pont. Nem akarom a rendőrkollégákat megbántani, különösen nem az elkötelezett profi és tisztességes rendőröknek szól a bejegyzésem. A kiégett, az örsön bent üldögélő unalomtól kínlódó szerencsétlen megélhetési rendőrökről beszélek, akiket SAJNOS sem helyszínre, sem bizonyításfelvételre, sem azonnalos elfogásos rajtaütéskor, forrónyomon üldözéskor NEM lehet használni. Hová tegyék őket? Diszpécsernek, portaszolgálatosnak vagy posztoló őrszemnek, esetleg kávét főznek. Na ha egy ilyen majom kap egy bejelentést (jó esetben csak 15-ször kérdezi meg a haldokló személyt, hogy "hogyishívjákÖnt", és "adjonszemélyleírást az elkövetőről" stb.) a bejelentőt végzetes károsodás érheti, ami felveti a hülyeségből elkövetett emberökés gondatlan alakzatát. (A "túlképzett kollégáknak írom", hogy Nincs ilyen különös büntetőtörvényi tényállás, ne keresse senki: csak viccből találtam ki :) Konklúzió: jó lenne, ha a kapcsolatfelvételre sokkal, de sokkal nagyobb gondot és figyelmet fordítanánk az bűnmegelőzéssel és bűnüldőzéssel foglalkozó testületeknél. Le kellene szokni arról a (régi szocialista mentalitásból eredő) rexlexről, hogy a feladatát végző személy, (rendőr, NAV nyomozó, patikus, bkvellenőr, vasúti jegykezelő) feladatának szocialista társadalomban betöltött fontosságától vezérelve mindenkit alattvalójának tekint, aki felett ellenőrzési és utasítási jogkört gyakorolhat. Egyesek esetében létezik a közhatalommal való jog, ennek rendkívül szűk az alkalmazási tere. A diszpécser - legyen az bárki - tudatában kell lennie azzal, hogy munkaköréből következően 10 emberből 8 ember hülyeséggel fogja hívni. Az a maradék kettő azonban az életéért telefonál! Ezért kell mindig ébernek és profinak lennie.
Tehetős Totó
2019. július 31. 17:49
Sehol a (civilizált) világban nem tennék közzé. A ludas az az Alexandru Cumpănașu, aki a "Koalició Románia Modernizálásáért" kamu civilszervezet alapítójaként egyedüli céljának a magyarok vegzálását tekinti. Egyébként nyakig benne volt az úzvölgyi szarkavarásban. Feltűnően hasonlít (fizikailag is!) a magyarok másik barátjához Dan Tanasăhoz, aki 200 magyar önkormányzatot perelt be Székelyföld szerte. Történetesen nagybátyja az áldozatnak, s politikai karrierje egyengetéséhez használja fel a hatalmas érzemi kitöréseket gerjesztő tragikus esetet,
patkánynak sem nevezhető férgek
2019. július 31. 17:29
"Ha valaki bejelenti a rendőrségnek, hogy megtámadták az ufók és meg akarják ölni, akkor a rendőrség nem segít neki, mert inkább hitetlenkedik?" Igen, baszd meg, ha azt mondod, hogy az ufók támadtak meg, akkor nem valószínű, hogy komolyan vesznek. Sok kis buzi szórakozik ezzel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!