Belga és spanyol vezetők is az EU élére kerülhetnek

2019. július 02. 17:41

Donald Tusk benyújtotta az új javaslatcsomagját. Manfred Weber örülhet, Frans Timmermans viszont hoppon maradhat.

2019. július 02. 17:41

Az Európai Tanács eddigi elnöke, Donald Tusk új javaslatcsomagot nyújtott be lapértesülések szerint az EU vezető pozícióira.

Eszerint Ursula von der Leyen német védelmi miniszter lenne a Bizottság új elnöke, Christine Lagarde lenne az Európai Központi Bank – és ezzel az euróózóna – új felelős vezetője.

Mellettük Charles Michel eddigi belga liberális miniszterelnök léphet elő az Európai Tanács új elnökének, Donald Tusk helyére.

Az EU külügyi főképviselői posztját a spanyol Josep Borell kaphatná meg, aki jelenleg a spanyol baloldali kormány külügyminisztere.

Margrethe Vestager, Frans Timmermans és Maros Sefcovic a következő Bizottság alelnökei lehetnek – utóbbi kettő jelenleg is az.

Az Európai Parlament elnökévé pedig Manfred Webert választhatják meg, neki azonban a ciklus felénél, vagyis két és fél év múlva át kell adnia az elnökséget a bolgár szocialista Szergej Sztanisevnek.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Világpanoráma
2019. július 02. 22:14
Macron figyelmezteti Iránt a nukleáris megállapodás további megsértése miatt: https://vilagpanorama.hu/2019/07/02/macron-figyelmezteti-irant-a-nuklearis-megallapodas-tovabbi-megsertese-miatt/
Akitlosz
2019. július 02. 19:28
Ez még mindig túl libeárlis és túl vörös. Főleg, hogy még a névleg kereszténydemokratából sem lehet semmi jót kinézni.
balbako_
2019. július 02. 18:48
Íme a legkisebb rossz.
Greffiti
2019. július 02. 18:33
Minden vezető csak szoci vagy liberális. Nem látok néppártit, vagy a győztesnek elég az eb?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!