Viorica Dancila román miniszterelnököt választották a PSD elnökévé

2019. június 29. 17:33

A választásra azért volt szükség, mert Liviu Dragnea volt pártelnököt jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélték egy korrupciós perben.

2019. június 29. 17:33

Viorica Dancila miniszterelnököt választották elsöprő többséggel a román Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökévé a legnagyobb kormánypárt szombati tisztújító kongresszusán.

A kongresszust azt követően szervezték meg, hogy május végén Liviu Dragnea volt pártelnököt jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélték egy korrupciós perben, ezért börtönbe kellett vonulnia. Azóta Dancila volt a párt ideiglenes elnöke, akinek három kihívója volt a szombati megmérettetésen.

A pártelnököt egy körben választották, így az nyert, aki a legtöbb szavazatot kapta. A szavazás ily módon való lebonyolításáról pénteken határozott a párt országos ügyvezető testülete és megfigyelők szerint ez Dancilának kedvezett. A kormányfő a román média értesülései szerint 2828 szavazatot kapott, második helyen Liviu Plesoianu parlamenti képviselő végzett 715 vokssal.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2019. június 29. 21:12
Van egyáltalán különbség román és román között, erkölcsileg? Ezek egy kaptafára készültek és csak a lenyúlható javak megszerzésének mértéke különbözteti meg őket. Egy bukurestiben járatos ismerős mondta; Ha valamit el kell intézz, akkor legalább húsz liter pálinkával indulj és vastag legyen a zsebed. Amennyiben csak elnézést szeretnél kérni, akkor is illendő arrafele fizetni is érte....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!