Európai Bizottság: Megpróbálták befolyásolni az EP-választásokat

2019. június 14. 12:58

Orosz forrásokkal kapcsolatban álló szereplők félrevezető információkkal igyekeztek haátst gyakorolni a szavazókra és a választások eredményére.

2019. június 14. 12:58

Az európai parlamenti választások nem voltak mentesek a félrevezető információktól, főként orosz forrásokkal kapcsolatban álló külső és belső szereplők megpróbálták befolyásolni a szavazókat és a választások eredményét – közölte az Európai Bizottság a dezinformáció elleni küzdelem terén elért eredményekről pénteken kiadott jelentésében.

Mint írták, a választások előtt több olyan összehangolt fellépésre is fény derült, amelyek célja az volt, hogy ellentéteket szító anyagokat terjesszenek online platformokon, például internetes robotokon és hamis felhasználói fiókokon keresztül.

Egyértelműen látszik azonban, hogy a tényellenőrző újságírók és platformok, nemzeti hatóságok, valamint a civil társadalom bevonásával hozott uniós intézkedések segítettek a támadások elhárításában és a demokratikus folyamatok megzavarására irányuló kísérletek leleplezésében – írták.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2019. június 15. 10:08
Az orosz valasztasok elott bezzeg... egy fuggetlenul demokratikusan civil csatorna se volt ahol ne toltak volna navalnit...
lynx
2019. június 14. 21:07
Biztos Schröder együtt pókerezett Timmermansszal.
Da Vinci
2019. június 14. 20:45
De unalmas már ez a tökéletlen orosz kártya! Nem kéne a szavazókat ennyire lebecsülni!
józan paraszti ész
2019. június 14. 19:07
" civil társadalom bevonásával hozott uniós intézkedések" Nocsak, nocsak, csaknem politizálnak azok a civil szervezetek? Felhatalmazást ki adott rá? Akkor mégsem sikerült a választások külső befolyásolása. Ezek alapján az intézkedések nem voltak megfelelőek. A megfelelő a "stop soros"-szerű intézkedés lett volna az ő logikájuk szerint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!