A prefektus lépett fel az úzvölgyi katonatemető ügyében

2019. június 04. 18:58

Ha a dormánfalvi önkormányzat nem lép vissza, akkor a közigazgatási bírósághoz fordulnak.

2019. június 04. 18:58

Bákó megye prefektusa felszólította Dormánfalva (Darmanesti) önkormányzatát, hogy vonja vissza azt a március 29-i határozatát, amellyel a kisváros közvagyonába sorolta be az úzvölgyi katonatemető területét.

A június 4-én keltezett dokumentumot Tánczos Barna, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szenátusi frakcióvezetője mutatta be kedden közösségi oldalán. Maricica-Luminita Cosa prefektus június 25-ig adott határidőt az önkormányzatnak a határozat visszavonására. Közölte: ha ez nem történik meg, a közigazgatási bírósághoz fordul. A határozat bírósági megtámadása automatikusan felfüggeszti annak hatályát a jogerős ítélet kimondásáig. 

Dormánfalva a katonatemető közvagyonná nyilvánításával indította el a temető román parcellájának kialakítását, amellyel pattanásig feszült helyzetet teremtett a magyarok és románok között.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!