Szakértő: Nem okoz nagy gondot a humanitárius szervezetek leállása Szíriában

2019. május 13. 09:51

Segítséget nyújtanak szír civil szervezetek és a szíriai vöröskereszt is, ezért ahová a kormány visszatér, és újraindulnak a közszolgáltatások, nem alakul ki katasztrofális helyzet – hangsúlyozta Sógor Dániel Közel-Kelet-szakértő.

2019. május 13. 09:51

Sógor Dániel Közel-Kelet-szakértő nem tartja olyan nagy gondnak, hogy az ENSZ-szel kapcsolatban álló humanitárius szervezetek ideiglenesen felfüggesztették tevékenységüket a szíriai Idlíb tartományban.

Ezt a véleményét hétfőn az M1 aktuális csatornán Sógor Dániel azzal indokolta, hogy a felfüggesztés nem az egész országot érinti, és a döntően szír lakosság, valamint az országon belüli menekültek ellátása nem ezeknek a szervezeteknek a jótékonyságából javul.

Segítséget nyújtanak szír civil szervezetek és a szíriai vöröskereszt is, ezért ahová a kormány visszatér, és újraindulnak a közszolgáltatások,  nem alakul ki katasztrofális helyzet – közölte.

Szerinte a sok nehézség ellenére nem tört meg a szír lakosság kitartása és támogatása a kormány felé.

Felidézte, a terrorista fegyveres szervezetek Idlíb tartományban gyűltek össze, és onnan bombázták a civil lakosságot. A szír hadsereg – a helyi lakosság segítségével – megkezdte a felszámolásukat, ezért alakultak ki olyan harcok, amelyek miatt leállt bizonyos humanitárius szervezetek tevékenysége.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2019. május 13. 18:04
mondaná az ember, hogy a büdös kurva annyát a "szakértőnek", de az a szegény asszony egész biztosan nem tehet róla, ilyen sötét szardarabnak születni és nevelkedni nem lehet, azzá felnőtt fejjel kell, önerőből válni, tehát ilyet nem mondunk.
Pelso j.
2019. május 13. 14:18
Ó, persze hogy nem. Csak nem biztos, hogy ezt az ottani lakosság is úgy gondolja, ahogy a propagandista-szakértő.
drkovax
2019. május 13. 10:49
Akiknek a tevékenysége leállt, azoknak a zöme eddig is csak a mérsékelt fejlevágóknak szállított katonai utánpótlást...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!