Lidington: Elkerülhetetlen a brit részvétel az EP-választásokon

2019. május 07. 17:35

David Lidington szerint „ideális esetben” a megválasztott brit EP-képviselőknek már nem is kell majd elfoglalniuk helyüket az EP-ben.

2019. május 07. 17:35

Most már elkerülhetetlen Nagy-Britannia részvétele a hónap végén esedékes európai parlamenti választásokon, mivel nincs elég idő a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás ratifikálására az EP-választásokig – mondta kedden a brit kormány kabinetirodájának vezetője.

David Lidington, aki e beosztásában Theresa May miniszterelnök helyettesének számít, a BBC televíziónak nyilatkozva kijelentette: Nagy-Britanniának jogi kötelezettsége a részvétel az EP-választásokon, ha kilépése az Európai Unióból addig nem válik törvényesen hatályossá. 

Tekintettel azonban arra, hogy az EP-választásokig milyen kevés idő maradt, „sajnálatos módon” ez már nem lehetséges, így az európai parlamenti választásokat Nagy-Britanniában is megtartják.

Hozzátette: a kormány megkétszerezi erőfeszítéseit annak érdekében, hogy a Brexit ne késsen sokat az EP-választások után, és „ideális esetben” a megválasztott brit EP-képviselőknek már nem is kell majd elfoglalniuk helyüket az Európai Parlamentben.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2019. május 08. 15:47
Beérett a gyümölcs -- rohadásig. Most lesz majd látható, mire is ment ki az egész. [Gyengébb segítségként: "KINN IS VAGYOK, BENN IS VAGYOK, jaj, be nagyon ügyes vagyok!"]
gallfec
2019. május 08. 01:34
Helyes, csak szavazzanak a jövőjükre. Bár valószínű, hogy a Farage - párt irányvonala szabja meg a következő tíz évet, a vége biztosan egy újabb csatlakozás lesz.. már ha akkor még lesz EU
Világpanoráma
2019. május 07. 19:06
Mike Pompeo visszavonta berlini látogatását: https://vilagpanorama.hu/2019/05/07/mike-pompeo-visszavonta-berlini-latogatasat/
Frankie Bunn
2019. május 07. 18:44
Mit szól ehhez Besenysző NNK István? NOOORMÁLIS ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!