Ha kell, illegálisan megyek tovább – migránshelyzet Görögországban (előzetes)

2019. május 24. 19:45

Erőszakosak, lopnak az üzletekből – mondja a bevándorlókról a migrációs nyomás alatt álló Híosz alpolgármestere, miközben az ENSZ aktivistája a migránskártyák rendszeréről beszél. Előzetes Görögországból.

2019. május 24. 19:45

2015-ben, a migrációs válság csúcsán naponta bevándorlók és menekültek ezrei érkeztek Görögországba. A görögök nem volt felkészülve sem a menekülthullámra, sem arra, hogy sokan évekig az országukban maradnak.

Azóta csaknem négy év eltelt, és újabb tömegek érkeztek, főleg Afganisztánból, Kongóból, Kamerunból, Irakból és Szíriából. Milyen problémákat okoz az országban a bevándorlók folyamatos beáramlása? Mi a helyzet a „migránskártyákkal”? Mit akarnak a bevándorlók és milyen lehetőségeik vannak?

Ezekre és sok más kérdésre is választ kaphatnak hamarosan a Mandiner és a Migrációkutató Intézet görögországi migránshelyzetről készült helyszíni videóriportjából.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2019. május 26. 12:45
A cikk címére csak egy válasz adható: Ha kell, lőni is fogunk az illegális bevándorlókra. A tömeges illegális határátlépés ugyanis háborús cselekmény, támadás, agresszió.
duzur
2019. május 26. 10:47
Amig nem jelent komoly elönyt, kevés gyereket szülni, hanem a gyerek mint a jószág, minél több, annál jobb, mert másuk sincs az embereknek, nem változik semmi. És bizony szaporodnak mint a nyulak, hiába kéri a pápa, hogy tartóztassák magukat... Ez egy fatális folyamat ami persze a migrációs nyomást állandóan növeli. Ez az egyik oka amit nem lehet figyelmen kivül hagyni.
Dorset Naga
2019. május 25. 14:33
Egyszer valahol, valakinek, megremeg az ujja a ravaszon.
balbako_
2019. május 24. 20:45
Ahogy az olaszok, úgy ők is megállíthatták volna a csürhét, de nem tették, mert jó kis német pénzt szimatoltak bennük. A stex elmaradt a migri meg ott maradt a nyakukon. Ki felel ezért, ha nem maguk a görögök?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!