Genderfluid emojikat vezet be a Google

2019. május 09. 17:56

A Google 53 darab genderfluid emojit jelentett be, amelyeket az év folyamán tesz majd elérhetővé.

2019. május 09. 17:56

A Google 53 darab genderfluid emojit tervez a Pixel okostelefonjaira, amelyeket az év folyamán tesz majd elérhetővé Android Q-n – írja a Fast Company. Az oldal szerint az emojik egyre inkluzívabbak, ugyanis „végre” azonos nemű szülők, női tudósok, illetve mindenféle bőrszín reprezentálva van köztük.

A gendersemleges emojik hiányát a cég mostantól a felismerhetően férfi és női figurák között elhelyezkedő emojikkal pótolja. Ez a megközelítés a genderre mint spektrumra tekint. A Google riválisai – például az Apple – elképzelhető, hogy elő fognak rukkolni saját gendersemleges emojijaikkal. 

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2019. május 10. 17:27
"Genderfluid emojikat vezet be a Google" - a Sátán munkában.
Deotex
2019. május 10. 16:00
A sima “:-)” még genderterror nélkül volt nemsemleges. A betárcsázós internet korszaka valahogy izgalmasabb volt.
Akitlosz
2019. május 10. 14:20
"Genderfluid emojikat vezet be a Google" Fogadjunk, hogy ezt magyarul nem tudná leírni a Mandiner!
thomsen
2019. május 10. 13:15
A genderre mint spektrumra tekint! A szélsőségek ellen pedig majd fel kell lépni elvtársak! Persze csak azok ellen a szélsőségek ellen, amikről mi mondjuk meg, hogy azok. Egy igazi progresszív digitális világban, a dzsenderfluid identitások szabadon választhatóak lehetnének majd, kivéve a szélsőséges, nemierőszak-kultúrát propagáló, nő- és LGBTQIXYZ-dzsenderelnyomó, családfasiszta és patriarchofasiszta, félelemkeltő ciszheteró fallokratanáci macsódzsender. A társadalom védelme érdekében kell eljárni és a túl macsó arcképlet konfigurációtól meg kell tisztítani a kultúrát, meg védeni az embereket a neten! A genderellenes nácizmus ellen csak így lehet fellépni elvtársak! Ne hagyjuk, hogy tömegeknek kelljen rettegésben és félelemben élniük egy heteró fehér férfi arcára nézve! A legjobb persze az lenne, ha társadalom védelme érdekében, preventíve, ezeknek a betegséghormonnal (ún. tesztoszteronnal) sújtott embereknek fel lehetne ajánlani a kötelező hormonkezelést, a sebészeti segítséget (lehetőleg pubertás előtt) és ennek segítségével, a dzsenderkorrektség nevében végre erkölcsös rendesdzsenderűek lehetnének, és visszailleszkedhetnének az értéktermelő digitális társadalmunkba, mvel már nem jelentenek veszélyt másokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!