Beigazolódhat a gyanú Basescuval kapcsolatban

2019. május 10. 17:56

Új dokumentumok támaszthatják alá, hogy „szekus” volt.

2019. május 10. 17:56

A volt államfő esetleges besúgói tevékenységének újabb bizonyítékairól a Főtér adott hírt. Mint írják a csütörtök esti cikkükben, mindeddig ötször vizsgálta meg a Securitáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS) a volt államfőt, de egyszer sem sikerült rábizonyítani, hogy együttműködött a hírhedt titkosrendőrséggel. Most azonban – az EP-választások miatti kötelező átvilágítások során – hatodszorra a CNSAS talált valamit a Népi Mozgalom Párt (PMP) listavezetőjénél.

Mint a portál írja, sajtóinformációk szerint az átvilágítást a CNSAS egyik munkatársa, egy korábbi SRI-tiszt egyénileg végezte, aki feljegyzéseket és egy üres hálózati dossziét talált,  a borítóján ügyiratszámmal, valamint az ügynök valódi nevével és fedőnevével. Ugyanakkor mikrofilmekre is történik utalás. Eddig két feljegyzést találtak a borítón szereplő névvel, mások megfigyelési dossziéjában. A cikkben ízt írják, az eredményekről szóló jelentést kedden mutatta be az átvilágító a tanácsnak, amely ezek alapján kérte, hogy állítsák bíróság elé a volt államfőt.

A Főtér szerint azért, mert nem a CNSAS feladata kimondani, hogy Băsescu együttműködött-e a Securitátéval, mindössze annyit tehet, hogy bíróság elé viszi az ügyet.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
21 gramm
2019. május 12. 23:37
Ki lepődött meg? Mindenki szekus volt, aki meggazdagodott, aki politikusnak állt, aki privatizált, aki a médiában/közéletben részt vett, a sportolók. Plusz minden harmadik közember, hogy a mindenki mindenkiről tudjon jelenteni.
igort
2019. május 11. 11:40
de most komolyan, ki nem volt szekus?
Lotti
2019. május 10. 19:23
A kancsi tolvaj azért nem mindig volt gonosz ellenség :https://www.youtube.com/watch?v=6AndnuLuCDs
nemecsekerno_007
2019. május 10. 18:47
Hát nálunk is elő lehetne szedegetni a dolgokat :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!