Rekordáron kelt el egy pár mangó Japánban

2019. április 08. 13:04

A 350 grammos gyümölcsöket 1.3 millió forintért vették meg.

2019. április 08. 13:04

Rekordáron, félmillió jenért (1,3 millió forintért) kelt el egy pár mangó hétfőn Mijazaki prefektúrában a szezon első piaci árverésén. A vagyont érő mangók, a Taijo no Tamago (Nap tojása) elnevezésű helyi mangómárka termékei. A Mijazaki Mezőgazdasági Szövetség szerint azért különlegesek, mert egyenként legalább 350 grammot nyomnak, rendkívül magas a cukortartalmuk és a héjuk nagyobb része halványpiros színű.

Az aukció hétfőn reggel 7 órakor kezdődött, nagy tömeg kísérte figyelemmel. A mangókért a rekordárat egy helyi nagykereskedelmi vállalat fizette ki, amely egy fukuokai áruházban fogja eladni. Japánban minden évben aranyáron kelnek el a szezon kezdetén tartott árveréseken az első és legjobb, kifogástalan minőségű gyümölcsök. Az abszolút rekordot két kantalup dinnye tartja, amelyre 2008-ban 2,5 millió jent (5,8 millió forintot) áldozott egy vevő.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
br-o
2019. április 09. 08:54
Túl sok pénze van a japánoknak. És túl kevés céljuk az életben.
USsange
2019. április 08. 17:32
A japcsik tudják, hogy a mangónak sokkal jobb íze van, mint a pénznek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!