Kaczynski: Lengyelországnak harcolnia kell a történelmi igazságért, ha újra nagy európai nemzet akar lenni

2019. április 10. 22:51

Ha Lengyelország vissza akarja szerezni nagy európai nemzet státuszát, harcolnia kell történelmi igazságáért; fogalmazott a lengyel kormánypárt elnöke, Lech Kaczynski a szmolenszki légi katasztrófa kilencedik évfordulóján, szerda este rendezett varsói központi megemlékezésen.

2019. április 10. 22:51

A lengyel politikai, katonai és szellemi elit 96 képviselője, köztük Lech Kaczynski és felesége, Maria életét követelő katasztrófa áldozatairól szerdán Lengyelország-szerte megemlékeztek. A központi rendezvényeket, a varsói székesegyházban bemutatott szentmisét,  majd a belvároson az államfői palotáig átvonuló, több ezer fős emlékmenetet,  este tartották meg a lengyel politikai vezetők, köztük Andrzej Duda államfő részvételével.

Az évfordulóról Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő kérésére Brüsszelben, a Brexitről rendezett rendkívüli európai uniós csúcstalálkozón is megemlékeztek egy perces csenddel.

Jaroslaw Kaczynski a varsói emlékmenet végén mondott beszédében felidézte, hogy 2010. április 10-én a lengyel elnöki gép a katyni vérengzés 70. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésre tartott. 

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2019. április 11. 07:08
Reméljük hogy ezt a történelmi nagyságot nem a mi kárunkra akarják ismételten elérni. Reméljük hogy területük nagyságát, nem újabb magyar területek bekebelezésével kívánják gyarapítani. Mi, majd 100 éve, csak megszállókként tekintünk, a magyarokkal barátságtalan lengyelekre. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!