Iohannis: A bukaresti kormány dilettantizmusa biztonsági kockázattá vált Románia számára

2019. április 02. 15:23

A bukaresti szociáldemokrata kormány a tehetetlenség és dilettantizmus szinonimája, és biztonsági kockázattá vált Románia számára – jelentette ki a román államfő.

2019. április 02. 15:23

A bukaresti szociáldemokrata kormány a tehetetlenség és dilettantizmus szinonimája, és biztonsági kockázattá vált Románia számára – jelentette ki Klaus Iohannis román államfő a román parlament keddi díszülésén, amelyet az ország NATO-csatlakozása 15. és az Észak-atlanti Szerződés Szervezete megalakulása 70. évfordulójának szenteltek.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetői – Liviu Dragnea házelnök és Viorica Dancila kormányfő – az ünnepi alkalomra hivatkozva nem válaszoltak a jobboldali elnök támadásaira, a miniszterelnök pedig elnézést kért a meghívottaktól, amiért Iohannis „választási kampány-eseménnyé” tette a megemlékezést.

A belpolitikai csatározásban szemben álló felek egybehangzóan állították, hogy Románia elkötelezett tagja a NATO-nak, amelyet biztonsága legfőbb garanciájának tekint.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2019. április 02. 17:14
Hé, ember! Mi ezt már régóta tudjuk.
OberEnnsinnen
2019. április 02. 16:52
Lehet, hogy a román kormány a 10-es skálán 0, mínusz 1. De akkor Johannis 0 mínusz 10.
villogókékfog
2019. április 02. 16:35
A bukaresti kormány dilettantizmusa Iohannis származasának megtagadásával tökéletes összangban van. Csak élvezzétek egymast!
Öreg
2019. április 02. 16:04
Szerintem Johannis az, aki a legnagyobb csalódást okozta! A mostani román kormány miért rosszabb, mint az elődei?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!