Az európai szocialisták befagyasztották kapcsolatukat a román kormánypárttal

2019. április 11. 14:28

A háttérben az európai pártcsalád jogállamisággal kapcsolatos aggályai állnak.

2019. április 11. 14:28

Az Európai Szocialisták Pártja (PES) a jogállamisággal kapcsolatos aggályai miatt befagyasztottnak tekinti kapcsolatát a román kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párttal (PSD) – közölte csütörtökön a román Hotnews.ro ellenzéki hírportál, a PES elnökének egy előző napi, a pártcsalád honlapján közzétett nyilatkozatát ismertetve.

Szergej Sztanisev a Brexittel foglalkozó rendkívüli EU-csúcsot megelőző PES-tanácskozáson beszélt arról, hogy a PES továbbra is aggodalommal tekint a jogállamiság romániai helyzetére. Arról tájékoztatta a szocialista kormányfőket, párelnököket és uniós biztosokat, hogy a PES vezetősége nem vesz részt romániai tagpártjának egyetlen rendezvényén sem az európai parlamenti választások kampányában.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2019. április 12. 07:42
Azt nem értem:-))))))) miért csak az új tagokkal van bajuk? Egyre biztosabb vagyok benne, hogy a románok pont az ilyen vegzalasok miatt nem fogják napirendre tűzni a mi ellenünk szóló hetes cikkelyt. Már ők is a saját bőrükön érzik, hogy működik az EU .
Öreg
2019. április 11. 19:08
Kövesi úgy működött, mint egy kulturált ÁVH!
OberEnnsinnen
2019. április 11. 15:29
Azzal, hogy szíájés Codruta-Kövesit háborgatni merték, a román szocik elrúgták a focit.
bölcsbagoly
2019. április 11. 14:54
Na akkor a a román szocialisták is más pártcsaládhoz távoznak! Koalíciós partnerüket az ALDE-t meg Verhofstadték kritizálják! Marha nagy a tolerancia ezeknél a "demokratáknál"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!