Újra Zinedine Zidane a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője

2019. március 11. 19:52

2019. március 11. 19:52

Újra Zinedine Zidane a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője. A klubvezetés hétfőn bejelentett döntésében megköszönte a csapatot eddig irányító argentin Santiago Solari munkáját.

Zidane – aki 2001-től 2006-os visszavonulásáig játékosa is volt a Realnak – 285 nap után lett újra a klub edzője, és 2022. június 30-áig ír alá.

Először 2016 januárjában vette át a madridi együttes irányítását, Rafael Benítezt váltva, és első vezetőedzői megbízatása alatt egymás után háromszor vezette BL-győzelemre együttesét, miközben a BL 1993-as bevezetése óta még címvédésre sem volt példa. Rajta kívül Bob Paisley és Carlo Ancelotti nyert edzőként háromszor is a legrangosabb európai kupasorozatban, de egyikük sem sorozatban.

A játékosként világ- és Európa-bajnok, aranylabdás francia két és fél év alatt kilenc trófeát hódított el: a három BL-cím mellett kétszer-kétszer az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot, egyszer-egyszer pedig a spanyol bajnokságot és Szuperkupát nyerte meg. Májusban viszont – öt nappal csapata BL-diadala után – lemondott a posztról.

Helyére a spanyol válogatott akkori szövetségi kapitányát, Julen Lopetegui-t nevezték ki viharos körülmények között, három nappal az oroszországi világbajnokság kezdete előtt, ami miatt a vb-n már nem vezethette a spanyolokat.

Októberben, a spanyol tréner menesztése után Zidane egykori csapattársa, Solari vette át a Real Madrid vezetését. Irányítása alatt remekül kezdett a Real, négy tétmérkőzést nyert egymás után, de az elmúlt hetekre hullámvölgybe került: sorozatban négy találkozót elvesztett a Santiago Bernabéuban – ez története során harmadszor fordult elő vele –, emiatt búcsúzott a Király Kupából és címvédőként a Bajnokok Ligájából, valamint a La Ligában is elvesztette reális esélyét, hogy 12 pontos hátrányból 11 forduló alatt befogja az élen álló, ősi rivális Barcelonát.

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2019. március 12. 15:50
Még mindig nem tudjuk, mi történt az igazi Ronaldóval, a világbajnoki döntő előtti órákban? Amikor Zidanék világbajnokok lettek. Persze, erről ő nem tudhatott. Nekem Zidane soha nem tetszett, robotként futballozott, bár az igaz, hogy magas szoftverű robotként.
Aerion
2019. március 12. 14:30
Máris felröppentek az első híresztelések Hazárdról https://www.goal.com/en/news/real-madrid-make-first-contact-for-100m-hazard/fsouj7z9nwsk1ndq176p3tmy2 100 millió font, amikor már tavaly se adták 200 millióért, és idén, plusz jövőre a Chelsea nem igazolhat játékost. Ez megéri nekik, nem?
Aerion
2019. március 12. 09:42
És ne felejtsük el, hogy Bale is már 30 éves, nem a jövő játékosa, nem fognak érte százmilliókat fizetni, vagy ilyen értéken beszámítani, Marcelo 31 éves, Benzema a 32-iket tölti. A játékos játékosért egy az egyben csere biztos nem fog működni. Fizetni kell, ami pedig gondokat okozhat a 'ferplé' viszonyokban. Az igazság az, hogy a Madrid eléggé elcseszte az átigazolási politikáját, nem most, az elmúlt 2-3 évet vesztegette el, és legalább ugyanennyit még szívni fog. Miközben sorra nyerték a BL kiírásokat, akkor kellett volna a jövőre is gondolni. Nem tették meg, idén nem nyernek semmit, és még előttük áll a változtatások hatásainak beérése. Egyedül Zidane nem garancia a sikerre.
Aerion
2019. március 12. 09:30
A Madrid vezetése idén nyáron alaposan a pénztárcájába nyúl. Ez a terv, legalábbis. Az nso-n egymást érik az okosabbnál okosabb megszólalások, Mbappé, Hazard, Kane, Erikssen. Háát, csak az az info hiányzik, hogy a Chelsea két évre ki van zárva átigazolási piacról: https://hvg.hu/sport/20190222_Kizartak_a_Chelseat_az_atigazolasi_piacrol És vajon miért akarná a klub eladni egyik legjobb játékosát, ha nem tud igazolni a helyére senkit? Kane és Erikssen egy csapatban játszanak, vajon miért akarná ez a klub eladni egyszerre a két legjobb játékosát, ha nem tudnak helyettük venni legalább ugyanolyat? Egyet talán elengednek, feltéve, ha Bale visszamegy hozzájuk. Ez talán lehetséges. Mbappé? Kizárt, hogy őt elengedje a PSG. Nincs kivásárlási ára, miközben felvetik a milliárdok a tulajdonost. Nem kell neki pénz. Inkább rohasztja le a legjobb tehetségeket, lásd Rabiot, mintsem eladja őket. Nem fogják eladni Mbappét, ő csak úgy távozhat onnan, ahogyan Rabiot. És az nem ebben az évben lesz. CR visszaigazolása is lehetséges, persze, de ő se lesz fiatalabb, csak tűzoltásnak jó, nem hosszú távú megoldás, ami a Madridnak kellene. Miközben majdnem az egész csapatot le kell cserélni, nem csak Balellel vannak gondok, Kroosnak is elege van, ő ugyanúgy nem jár el sehova, ahogyan Bale, csak ez nem kapott akkora sajtónyilvánosságot, Marcelo is menni akar. Modric idén már 34 éves lesz, Ramos ebben a hónapban tölti be a 33-ik életévét. Képtelenség ennyi posztra egyszerre világklasszist igazolni. Nem is fog sikerülni, még két-három év alatt is kérdéses.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!