Terrorista kapcsolatokkal gyanúsítanak holland középiskolai tanárokat

2019. március 08. 08:11

Egy amszterdami iszlám középiskola tanárait terrorista kapcsolatokkal gyanúsítja a holland elhárítás.

2019. március 08. 08:11

Terrorista kapcsolatokkal gyanúsítja egy amszterdami iszlám középiskola tanárait a holland elhárítás – adta hírül a terrorelhárítás összehangolásáért felelős hivatal, az NCTV.

Az iskola iszlám alapú oktatást kínál a lányokat és a fiúkat elkülönítve. Csupán 176 tanulója van. 

A terrorelhárítás a holland hírszerzéstől kapott, „nagyon nyugtalanító jelek" alapján fogalmazta meg közleményét, miszerint „az iskolában olyan dolgok történnek, amelyek ártanak a demokráciának és az integrálódásnak". Az NCTV tudatta azt is, hogy értesülések szerint az iskola fontos emberei megfordulnak radikális iszlám környezetben.

A tantestület vezetője, Soner Atasoy közölte, hogy csakis tények hatására intézkedik, márpedig a gyanúsítást semmilyen bizonyíték nem alapozza meg.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2019. március 08. 13:48
Saját háza körül söprögethetne Bas Eickhout.
zakar zoltán béla
2019. március 08. 10:36
semmi.............
gallfec
2019. március 08. 09:52
Ez szinte ugyanaz ( ha nem pont ugyanaz ! ) , mint a globális gazdasági képlet : Nevelj ki problémát a népnek, hadd foglalkozzanak vele. Tervezett fogyasztás, tervezett terrorizmus.
dharmanetwork
2019. március 08. 09:00
Sargentini ország
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!