Tudosét felháborította az RMDSZ határozata

2019. február 25. 15:02

A korábban akasztással fenyegetőző volt román kormányfő ismét durva kijelentést tett a magyar és székely jelképek miatt.

2019. február 25. 15:02

Mihai Tudose nemtetszésének adott hangot, miután az RMDSZ hivatalos határozatban jelentette ki, hogy a magyar közösség szimbólumának tekinti a piros-fehér-zöld színeket, a székely zászlót, valamint a magyar és a székely himnuszt is – közölte a Főtér. Az exkormányfő korábban is fogékony volt a magyar kisebbséggel kapcsolatos témákra. Előfodult, hogy akasztással fenyegette meg a magyar vagy székely zászlókat nyilvános helyre kifüggesztőket.

Most a facebookon adott hangot markáns véleményének. „A zuhanyzó alatt mindenki azt énekel, amit akar, a szobáját is úgy festheti ki, ahogy akarja. De azon túl az országot, ahol a magyarok élnek, azt Romániának hívják. A himnusz is Romániáé, a zászló is Romániáé” – idézi a portál.

Ezen kívül kifejtette azt az álláspontját is a politikus, miszerint az RMDSZ csupán azért parlamenti tényező Romániában, mert a román szavazópolgárok passzívak politikailag és nem mennek el megfelelő arányban szavazni.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2019. február 26. 08:37
Az ő esetében a külalak és a belső érték összhangban van.
Üvegpuma
2019. február 26. 07:51
Sajnos ameddig a magyarok valódi történelme nem "publikus" addig hallgathatjuk az ilyen és ehhez hasonló férgek böfögését.
Rivulus
2019. február 26. 06:47
...na ez az etalon ország Timmermans szerint!(az Isten legyen irgalmas hozzánk!)
Peter8811
2019. február 25. 22:50
Sztankay István időskori képére hasonlít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!