Olasz napilap: A magyar baloldal a szélsőjobbal szövetkezik Orbán megállítására

2019. február 14. 19:12

Groteszknek és bizarrnak nevezte a magyar baloldali ellenzéki erők és a Jobbik szövetségét a Libero olasz napilap cikke csütörtökön.

2019. február 14. 19:12

Groteszknek és bizarrnak nevezte a magyar baloldali ellenzéki erők és a Jobbik szövetségét a Libero olasz napilap cikke csütörtökön, amely szerint a zöldek, liberálisok és szocialisták a zsidókat listázni akaró szélsőségeseknek „udvarolnak".

A jobboldali újság beszámolt a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke, Ronald S. Lauder magyarországi látogatásakor kifejtett aggodalmairól, miszerint a magyar ellenzék több vezetője is a Jobbikkal tervez választási szövetséget. 

„A Jobbik nem tudott leszámolni múltjával, és nem sikerült eltávolodnia antiszemita gyökereitől" – idézte Ronald S. Laudert az olasz újság, kiemelve, hogy a WCJ elnöke szerint „minden magyar párt számára veszélyes a kapcsolattartás a Jobbikkal".

A napilap, amely határozott és gyakran élesen kifejtett nézeteiről ismert, beszámolt Karácsony Gergely, a Párbeszéd vezetője egy minapi televíziós interjújáról is, amelyben az ellenzéki politikus nem határolódott el a Jobbiknak a magyar parlament zsidó származású képviselői összeírására irányuló „listázásától". 

A Libero kommentárja szerint a magyarországi zöldek, liberálisok, szocialisták az Orbán Viktor vezette kormányerők megállítása érdekében még attól sem riadnak vissza, hogy a Jobbikkal közösen induljanak a májusi európai parlamenti választásokon, majd az őszi önkormányzati megmérettetésen, amelynek egyik tétje Budapest vezetésének megszerzése lesz. 

A napilap szerint a magyar baloldali ellenzék és a Jobbik már a 2018-as magyar parlamenti választásokon is „bátortalan" kísérletet tett a szövetségre. A Libero úgy vélte, a Jobbik csak azért, hogy megállítsa Orbán Viktort, abba a paradox helyzetbe került, hogy szélsőjobboldali pártként kevésbé szentelt figyelmet a határok védelmének és a magyar nemzeti identitás megőrzésének, mint a mérsékelt jobboldali kormánypártok.

(MTI)

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2019. február 15. 15:55
A fidesz -saját- szempontjából legjobb húzásának tartom, hogy olyan politikai helyzetet teremtett amelyben nem lehet leváltani a "szélső batól, a szélső jobbig" tartó taktikai összefogás nélkül. Ennek persze meg lesz a böjtje, de ez ov-t és hazaáruló bandáját nem érdekli. Ők majd a bahama szigetekről nézik a mūsort, ahová sikerült bandájukkal együtt a vásárolt HM gépekkel időben evakuálnuk bandájukat. /Na ott fog majd o rachel divattanácsokat adni a majmoknak kókuszdióért./
tizuii
2019. február 15. 08:31
öröm lesz nézni mikor a vöröscsillag és a horogkeresz együtt menetel Orbán megdöntésére. Izráel népe dob egy hátast.
balbako_
2019. február 15. 06:57
Ellenzékben nincsenek elvek csak a pucér hatalomvágy.
Berecskereki
2019. február 15. 05:47
Mára világossá vált, hogy az EU-ban két csoport létezik. Az egyik csoport; a Nemzetek Európai Unióját akarják fenntartani, amelyben a döntések konszenzuson, alapon történnek. A másik csoport; meg akarják szüntetni a szuverén nemzeteket, nyílt társadalom ideológiája mellett állnak amelyet Soros György képvisel és a döntések többségi alapon történnének. Ebben lenne fontos szerepe Németországnak és Franciaországnak, míg a többi ország csatlós országgá válna. Ez nagymértékben hasonlít a kommunisták internacionalizmusához, amelyen belül a diktatúra megjelent. Nem véletlen, hogy a szocialisták, liberálisok ezt támogatják és „üvöltve” hangoztatják a liberális demokráciát, melyet szerintük csak ők képviselnek. Így a liberális demokrácia lényegében nem más, mint liberális diktatúra. Kívánatos lenne, ha az EP választás kampányában az egyes pártok e tekintetben egyértelműen nyilatkoznának, hogy megismerjék a választók a képviselt ideológiát és a kettő között választani tudjanak. (Megjegyzem: Én azokat támogatom akik a Nemzetek Európáját akarják és elvetik a soros féle ideológiát. Megreformálva az EU-t, visszatérnek az alapokhoz és növelik a tagországok jogkörét, csökkentve az EU szervezetek döntési jogkörét, amely többségi döntéssel valósul meg. Szerintem az EP jelenlegi formájában, működésében nem megfelelő.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!