Álláshirdetésben keresnek hóhért Srí Lankán

2019. február 14. 09:03

„Kiváló erkölcsű” és „mentálisan is teherbíró” férfiakat keresnek a hatóságok.

2019. február 14. 09:03

A dél-ázsiai szigetországban 43 éves moratórium után hamarosan újra bevezetik a drogbűnözők kivégzését.

Hóhért kereső álláshirdetés jelent meg a Srí Lanka-i lapokban az után, hogy, a halálbüntetések végrehajtására 43 éve moratóriumot hirdető dél-ázsiai szigetországban rövidesen újra bevezetik a drogbűnözők kivégzését.

Az újralétesülő hivatás betöltésére 18 és 45 év közötti, „kiváló erkölcsű” és „mentálisan is teherbíró” Srí Lanka-i férfiakat keresnek a hatóságok. Az állásinterjúkat a jövő hónapban tartják, és ketten reménykedhetnek abban, hogy elnyerik a 36 400 rúpiás (57,5 ezer forintos) fizetéssel járó munkát.

Maitripala Sziriszena Srí Lanka-i elnök azután jelentette be a drogbűnözők kivégzésének két hónapon belüli ismételt bevezetését, hogy januárban a Fülöp-szigetekre látogatott és az egész világ számára követendő példaként dicsérte Rodrigo Duterte ottani elnök kíméletlen leszámolását a drogbűncselekmények elkövetőivel. A Fülöp-szigeteken feltételezett drogcsempészek és -dílerek ezreit ölték meg mindenféle bírósági eljárás nélkül Duterte hatalomra kerülése óta.

Srí Lankán utoljára 1976-ban hajtottak végre halálbüntetést, amelynek módja akkor akasztás volt. Az Indiai-óceánban fekvő szigetország börtöneiben jelenleg 1299 halálraítélt van, köztük 48 drogbűnöző.

Srí Lankán az utóbbi időben feltűnően nagy kábítószer-szállítmányokat foglalnak le.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2019. február 15. 22:23
Ennyi pénzért? Menjen oda a hóhér!
kesztió
2019. február 15. 10:55
Bölcs döntés. ha ki óhajtod nyírni a párodat, csempéssz a bőröndjébe egy zacskó fehér port, közvetlenül az indulása előtt. Ha még a bírósági eljárást is lespórolják, garantált a sikered, tökéletes bűntény.
Akitlosz
2019. február 14. 18:47
"a 36 400 rúpiás (57,5 ezer forintos) fizetéssel járó munkát." Hát azért ezért a munkáért az nem valami sok. Boleyn Anna hóhéra 20 (akkori) fontot kapott azért az egy munkájáért. Na persze az meg a másik véglet.
Akitlosz
2019. február 14. 18:40
Helyes. Ha valami embertelen, nem praktikus, veszélyes ezért nem célszerű büntetés az az előre eldöntötten ténylegesen tényleges életfogytiglan a törvényes szabadulás esélye nélkül. akit előre biztosan tudottan soha semmiféleképpen nem akarnak visszaengedni a társadalomba őt mi a fenének évtizedeken át fegyázban eltartani? Roppant drága és veszélyes is, neki már nincsen vesztenivalója. A helyes büntetés tehát a kivégzés. És azt se akarják már bemagyarázni, hogy egy 80-100 éves ember veszélyes a társadalomra, akármit is csinált 20 éves korában, 60-80 évvel azelőtt. Sz'al akit életfogytiglanra ítélnek neki esélyt is kell adni, hogy esetleg majd egyszer még szabadulhat, amiből persze semmilyen mértékben nem következik, hogy valaha is szabadul. Aki meg ennyit sem érdemel neki a halálbüntetés való.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!