Nagyon megnőtt a késes támadások száma Nyugat-Európában

2019. január 14. 08:02

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint Londonban 40 százalékkal nőtt az ilyen esetek száma öt év alatt, de több más országban is gyakran fordulnak elő a hétvégi németországi támadáshoz hasonló esetek.

2019. január 14. 08:02

A biztonságpolitikai szakértőt arról kérdezték az M1 aktuális csatornán, hogy a német Bild című lap hírportálján megjelent cikk szerint a magzat halálával végződött egy terhes nő elleni késes támadás a Rajna-vidék Pfalz tartománybeli Bad Kreuznachban. Az áldozat egy 25 éves lengyel nő, a feltételezett elkövető egy 25 éves afganisztáni menedékkérő

Horváth József válaszában elmondta, Németországban is több ilyen támadás történt az elmúlt években és nagy felháborodást váltottak ki ezek az esetek. Kifejtette: a késeket a bandák közötti harctól a terrortámadásig sokféle bűncselekményhez használják. Londonban a rendőrség átfogó razziákat tart, de kések bármelyik háztartási boltban vehetők.

Megjegyezte: Franciaországban fémdetektoros kapukat állítottak fel például zsidó iskolák környékén, hogy szúró- és vágófegyvert ne lehessen bevinni.

(MTI)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2019. január 14. 10:53
Ausztriában pedig jóformán naponta öli meg, egy volt vagy aktuális kapcsolatbeli férfi a párját... A felgyülemlett indulat föleg az ilyenekre jellemzö. Ök nem Allah nevében akcióznak...
balbako_
2019. január 14. 10:46
Beépült a védendő európai értékek közé!
gabor7th
2019. január 14. 10:15
Ez egy multikultúrális érték.
zakar zoltán béla
2019. január 14. 09:19
Valótlan állítás...............
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!