Berlinben kiakadtak, szélsőséges politikával vádolnak egy NGO-t

2019. január 28. 17:27

Egy migránsokat mentő NGO Twitter-bejegyzése miatt sok német politikus felháborodott; a kormányzati és ellenzéki pártok képviselői szerint ezzel bebizonyosodott, hogy a Mission Lifeline az embercsempészetet segíti, és szélsőséges célokkal vádolják meg a szervezetet.

2019. január 28. 17:27

Menedékkérőkkel kötendő házasságra bíztat a Mission Lifeline nevű német civil szervezet – írta a Bild című német lap hétfőn a Földközi-tengeri embermentő műveleteiről ismert szervezet egy Twitter-bejegyzése alapján. A Bild szerint a Mission Lifeline "alig burkoltan" buzdít bejegyzésében német állampolgárokat arra, hogy házasodjanak össze menedékkérőkkel vagy menekültekkel. Idézték a bejegyzést, amely szerint aki még nem házas, „talán véletlenül beleszerethet valakibe, akinek még nincs tartózkodási engedélye”.

Botrányos önleleplezés

„Megtörténhet, ugye? Maradjatok nyitottak!” – áll a bejegyzésben, amelyet több vezető politikus élesen bírált. A kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) részéről Philipp Amthor, a párt parlamenti (Bundestag-) frakciójának egyik legismertebb képviselője a lapnak azt mondta, hogy a Mission Lifeline a színlelt házasságra felszólító abszurd és botrányos bejegyzésével leleplezte magát.

Kiderült, hogy célja valójában nem a hajótöröttek megmentése, hanem a külföldiek németországi tartózkodását szabályozó  jogi előírások átalakítása egy baloldali ideológia alapján, és tevékenységével csak az embercsempészeket segíti – mondta a CDU-s politikus.

Az ellenzéki liberális Szabad Demokrata Párttól (FDP) Michael Theurer frakcióvezető-helyettes szintén színlelt házasság megkötésére, vagyis törvénysértésre buzdító felszólításként értékelte a  bejegyzést. A Mission Lifeline ezzel nemcsak saját magát, hanem más segélyszervezeteket is hiteltelenít – húzta alá a liberális politikus, hozzátéve, hogy a drezdai központú egyesület „nem tisztán humanitárius, hanem szélsőséges politikai célokat követ”.

Az igaz szerelemmel védekezik az NGO

A Mission Lifeline tiltakozott a Bild beszámolója miatt, hétfői állásfoglalásuk szerint a bejegyzés nem a színlelt házasságról, hanem a szerelemről szól, az újság viszont „igaztalan és szívtelen” módon állította be az ügyet, ami „szélsőjobboldaliak súlyos fenyegetéseinek és sértegetéseinek” tette ki a szervezetet. Hozzátették, hogy valótlanság állítása miatt beperlik a lapot.

(MTI)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sajid
2019. január 29. 13:32
Milyen jellegzetes, szép példányok vannak a képen. De azért egy lilahajú dagadt feministát hiányolok erről a képről. Ez az NGO nem is kellően nyitott és sokszínű, pfúj pfúj pfúj.
fogas paduc
2019. január 29. 11:55
Nem is értem, mi a francot küzdünk itten az iszlám ellen. Négy feleség, 8 ágyas, otthon én lehetek az Isten.....
enes
2019. január 28. 21:29
"...hétfői állásfoglalásuk szerint a bejegyzés nem a színlelt házasságról..." új házasság
Thorin
2019. január 28. 20:43
Lássuk a két lehetséges esetett: 1. a sok szegény egyedülálló menekölt nőt akarják kiárusítani a német férfiaknak, akkor ez szimplán emberkereskedelem és szexrabszolgaipar, amiért 5-20 év kötél jár minden normális országban. 2. a sok életerős agysebészt akarják rátukmálni a német nőkre, akkor pedig nemzetellenes cselekedet, amiért normál esetben halál jár és járt, mostanában talán már nem is tétel egyes orsszágokban, ám a néépek még tudják miképp kell rá reagálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!