Az EU kitart az elfogadott megállapodás mellett

2019. január 30. 11:11

A brüsszeli Brexit-főtárgyaló szerint sincs esély arra, hogy az huszonhetek újratárgyalják az brit kilépési egyezséget.

2019. január 30. 11:11

Az Európai Unió és intézményei egységesek abban, hogy kitartanak a Brexit feltételrendszerét rögzítő, már elfogadott megállapodás mellett – jelentette ki Michel Barnier uniós Brexit-ügyi főtárgyaló szerdán Brüsszelben. Barnier rövid nyilatkozatában aláhúzta, az unió kitart a megállapodás mellett, amelyet az Egyesült Királysággal közösen tárgyalt, „nem pedig ellene”.

Barnier az Európai Parlament vezetőivel folytatott egyeztetése után nyilatkozott, azt követően, hogy Theresa May brit miniszterelnök szóvivőjén keresztül kedden bejelentette, a londoni parlament alsóházi vitáján a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről tartott, a tavaly novemberi megállapodással lezárult tárgyalások újbóli megnyitását kéri az Európai Uniótól az ír szigeti tartalékmegoldás módosítása érdekében.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!