Több száz rabot engedtek szabadon a börtönök zsúfoltsága miatt Izraelben

2018. december 20. 09:04

Az elengedettek között tolvajok, rablók, életellenes bűnözök, szexuális bűnelkövetők, pedofilok és családjukat bántalmazó férfiak is vannak.

2018. december 20. 09:04

Szabadon engedtek közel ezer köztörvényes bűnözőt az izraeli börtönökből az intézmények zsúfoltsága miatt – közölte a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet csütörtökön.

Átlagosan negyvenegy nappal korábban hagyhatták el túlzsúfolt celláikat a szabadlábra helyezett rabok, akik között tolvajok és rablók mellett életellenes bűnözök, szexuális bűnelkövetők, pedofilok és családjukat bántalmazó férfiak is vannak.

Azért kellett idő előtt kiengedni őket, mert a legfelsőbb bíróság tavalyi határozata kimondta, hogy a börtönökben biztosítani kell egy bizonyos minimális lakóterületet a raboknak, de az előírt egy főre eső cellarészt nem tudták megadni a börtönök, és nem bővítették kapacitásukat úgy, hogy megfeleljenek az elvárásnak.

A büntetésük befejezése előtt szabadon bocsátott 957 fogoly közül 238-an családon belüli erőszakért ültek, 42-en pedig szexuális bűntényért.  A lapnak nyilatkozó szociális munkás szerint a családon belüli erőszak miatt elítélt férfiak idő előtti szabadulása felelőtlen és veszélyes a társadalomra, valamint hátrányosan befolyásolja rehabilitációjukat, mert nem töltöttek elég időt rács mögött ahhoz, hogy megértsék magatartásuk következményeit, és új életvezetési módszereket sajátítsanak el.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mo ching
2018. december 20. 14:22
Kell a hely Bibinek?
gabor7th
2018. december 20. 10:11
Nagyon halaldó hozzáállás.
gabor7th
2018. december 20. 09:48
" a családon belüli erőszak miatt elítélt férfiak idő előtti szabadulása felelőtlen és veszélyes a társadalomra," Is. Éppenséggel azok talán általában mindenkire pont nem támadnának.
gabor7th
2018. december 20. 09:47
"Azért kellett idő előtt kiengedni őket, mert a legfelsőbb bíróság tavalyi határozata kimondta, hogy a börtönökben biztosítani kell egy bizonyos minimális lakóterületet a raboknak, " Ez fontosabb mint a biztonsághoz való jog? Talán arra számítanak, hogy Európába veszik majd az irányt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!