Jó vásár a gazdasági migránsokkal?

2018. december 19. 19:18

Éppen ezért ne csodálkozzunk, ha ezek az emberek aztán hirtelen megjelennek Európában, mint gazdasági migránsok, és kérik a különbözetet /mármint az európai és ázsiai bérek köztit/. Igen, ők a nyomor és a kilátástalanság elől menekülnek.

2018. december 19. 19:18
Sztakó Zsolt

„Ekkor jutottak eszembe azok a hírek, hogy a legnagyobb világmárkák is Ázsiába helyezik ki a gyártást, ahol a lányok, asszonyok centekért varrják azokat a ruhákat, melyeket Európában euró ezrekért árulnak. Hogy más terméket ne is említsek. Mert széles a skála, a sportszerektől a műszaki cikkekig.

Biztosan sokan láttak már olyan dokumentumfilmeket, amelyek a fejlődő világ ilyetén kizsákmányolásáról szólnak. Azokat a munkakörülményeket és azokat a béreket nyugodtan nevezhetjük az emberek kizsákmányolásának is.

Éppen ezért ne csodálkozzunk, ha ezek az emberek aztán hirtelen megjelennek Európában, mint gazdasági migránsok, és kérik a különbözetet /mármint az európai és ázsiai bérek köztit/. Igen, ők a nyomor és a kilátástalanság elől menekülnek.”

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2018. december 21. 09:39
Érdekes jelenség, hogy a technikai fejlődés eredményeként tömegesen romlik egyre szélesebb rétegek életszínvonala. Világszerte nő a munkanélküliség és ugyanakkor a túlmunka. Közgazdászok, ébresztő!
szigeti
2018. december 20. 09:29
Rabszolgatörvény: megjelentek a heti 68 órát előíró szerződések: https://rd.hirkereso.hu/rd/30294085?partner=android
krakken96
2018. december 19. 19:37
Ugyan már az a kizsákmányolás is előre lépés A premodern állapottól A lányoknak... A baj az,hogy a pénzből csak a gazdagságot mutató okostelokat veheti meg... Visszalépés a nyugati reálbérekben van. A 70-es évek óta tartó új globalizáció követte a dekolonizációt és a lefele tartó bérverseny elindulását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!