Szír pátriárka: Modellértékűen segíti Magyarország az üldözött keresztényeket

2018. december 13. 18:42

Hungary Helps.

2018. december 13. 18:42

Magyarország követésre méltó modellt mutat be az üldözött keresztények megsegítésében – jelentette ki II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárka a Miniszterelnökség Keresztényüldözés elleni kerekasztal című csütörtöki budapesti rendezvényén.

Az egyházak szerepéről és tapasztalatairól beszélő II. Efrém Ignác köszönetet mondott a magyaroknak, amiért kellően bátrak voltak ahhoz, hogy másként viselkedjenek, mint „a többiek". Magyarország segített az üldözött keresztényeknek, miközben más – mind anyagi lehetőségeikben, mind méretükben nagyobb – államok nem cselekedtek így, mert arra törekedtek, hogy politikailag korrektek legyenek – hangoztatta.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökségnek az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára jelezte, az Országgyűlés szerdai döntése értelmében új szakaszába lép a Hungary Helps.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Poszata
2018. december 15. 20:42
Szír pátriárka: Modellértékű, hogy pénzt tudunk lehúzni Magyarországtól.
Szívemből magyar
2018. december 14. 11:35
Milyen jó, hogy nálunk már rendben vannak a kórházak, iskolák, hajléktalanok meg nincsenek.
pemete jakab
2018. december 13. 20:27
A felvidéki magyarok kértek Orbántól egy iskolát, stadiont kaptak https://index.hu/sport/futball/2018/12/11/a_felvideki_magyarok_kertek_orbantol_egy_iskolat_erre_kaptak_tole_egy_stadiont/ No, és mit kapnak a szír keresztények, ha kérnek egy templomot?
3M..
2018. december 13. 20:19
Szijjártó már külföldön van, Orbán is. Nagyon tartanak az ellenzéki megmozdulásoktól. A többi kormánypárti pedig pincékben, nádasokban vészelik át a hónapot. Forró december elé nézünk. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!