Kilenc migránst mentettek ki a La Manche csatornában

2018. december 18. 16:26

Három helikopter és három hajó kellett, hogy megtalálják őket.

2018. december 18. 16:26

Kilenc illegális bevándorlót, köztük egy gyereket és egy nőt mentettek ki kedden a La Manche csatornában a francia Dunkirk kikötőváros partjai előtt – közölték a francia hatóságok.

A francia parti őrség szerint a Nagy-Britanniába tartó menedékkérők  hajójukról két segélykérő üzenet is leadtak. A járművet a kedd reggeli órákban találták meg három órás légi és tengeri keresést követően Dunkirktől 30 kilométerre északnyugatra. A nagyszabású keresési akcióban egy francia helikopter és három hajó vett részt, később egy brit és egy belga helikopter is csatlakozott a mentési művelethez.

Ősz óta a Nagy-Britanniába vágyó menedékkérők egyre többet próbálkoznak tengeri úton elérni az angol partokat. November 22-én mentőegységek 18 illegális bevándorlót tartóztattak fel két hajó fedélzetén.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
C.Dömötör
2018. december 18. 22:30
Nem csoda, hogy jönnek, vágynak a biztonságra, és a szociális segélyre. Néhány hete, egy német blogon, olvastam egy afrikai útleírást. A szerző három hónapot töltött a kontinensen, volt egy rész amelyik megragadt az emlékezetemben. Arról írt, mit lehet várni olyan férfiaktól, akik napi két órát dolgoznak? Ez persze a klíma függvénye is, ki az, aki 40-45 °C -ban szívesen megy ki a napra? Meg persze a hagyományoké. Így szokták meg.
Akitlosz
2018. december 18. 19:00
Azért dolgoznak és adóznak az európaiak, hogy az idegeneket ki, be, meglehessen menteni és az övék legyen az élőhely és a terület. Mennyi pénzbe kerül egy ilyen akció és mi haszna van? Olyan embereket mentegetnek, akik már a hazájukban is feleslegesek, hát még Európában! És még veszélyesek is. Az elnégeresítéstől, elmuzulmánosítástól nem lesz jobb hely Európa. Rosszabb viszont igen. Mentsék a bálnákat, ha már!
ZolieM
2018. december 18. 17:37
Ezek a kuntakinték teljesen hülyének nézik az európaiakat, s sajnos jórészt jogosan...
IV. Fawkes
2018. december 18. 17:35
A rosseb se keresné...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!