Migrációkutató: A humanitárius vízummal legálisan léphetnének be azok, akik eddig illegálisan jöttek

2018. december 11. 21:58

A Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese szerint az lenne a cél az úgynevezett humanitárius vízummal, hogy akik eddig illegálisan érkeztek az Európai Unióba (EU), most legálisan, egy EU-tagállam unión kívüli külképviseletén jelentkezhessenek, és célzottan beadhassák a kérelmüket egy adott EU-s országba.

2018. december 11. 21:58

Janik Szabolcsot arról kérdezték kedden az M1 aktuális csatornán, hogy az Európai Parlament (EP) a nap folyamán, strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést. A szakértő azt mondta: az EP szeretné elérni, hogy az Európai Bizottság áprilisig alkosson erre egy jogszabálytervezetet.

Megjegyezte: az elfogadott jelentés arról nem szól, hogy mely harmadik országok jöhetnek szóba. 

Ugyanakkor a javaslatban szerepel, hogy előszűrést, elővizsgálatot kell végezni a külképviseleteken, megnéznék, hogy mennyire megalapozott az, hogy később az adott ember szeretne menedékkérelmet benyújtani egy EU-tagállamba; közölte.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2018. december 12. 08:25
Ezek szerint, ha Musztafa bemegy a kabuli német követségre, hogy őt politikailag üldözik az afgánok, akkor kap egy vízumot az EU-ba. Másnap Musztafa kimegy a kabuli reptérre, felszáll a frankfurti gépre, és miután megérkezik, beadja a menedékkérelmét, amit évekig tartó huzavona után így vagy úgy eldöntenek. Addig Musztafa 12x2500 euróba kerül évente, és a büdös életbe nem fognak tőle megszabadulni. Bravó Merkelisztán!
jeti
2018. december 12. 08:17
Nekem az EU migrációval kapcsolatos lépéseiről a "Trójai faló" története jut eszembe. A külömbség csak az, hogy a görögök építettéke a trójai falovat és vitték Trója kapujához, míg a mostani falovat az EU vezetői segítenek kitalálni, megtervezni, megépíteni és még be is szállítják az EU területére és ezt a folyamatot még pénzelik is.
pollip
2018. december 12. 07:11
Az is lehetséges, hogy a mi követségeinken beadott kérelmek el lesznek utasítva. Az is lehetséges, hogy az új EP a kukába dobja ezt a tervezetet.....
Párhuzamos különvélemény
2018. december 11. 22:50
Zseniális. Egy csapásra megszüntették az illegális migrációt. Erről többé nem lehet beszélni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!