EU-biztos: Az ENSZ migrációs csomagját elutasítók vizsgálják felül álláspontjukat!

2018. december 03. 07:24

Dimitrisz Avramopulosz, a migrációs politikáért felelős biztos a Die Welt című német napilapnak nyilatkozott.

2018. december 03. 07:24

Álláspontjuk felülvizsgálatára szólította fel az Európai Bizottság illetékese egy hétfői lapinterjúban az Európai Unió azon tagállamait, amelyek elutasítják az ENSZ elfogadás előtt álló globális migrációs csomagját.

Dimitrisz Avramopulosz, a migrációs politikáért felelős biztos a Die Welt című német napilapnak nyilatkozva azt mondta, nem érti, hogy ezek az országok miért vetik el a globális csomagot. Jogilag ugyanis nem kötelező érvényű paktumról van szó, és senkit sem kényszerítenek arra, hogy tartsa magát a benne szereplő javaslatokhoz – hangsúlyozta. Véleménye szerint azok, akik elvetik a csomagot, nem tanulmányozták kellő alapossággal – tette hozzá. 

A biztos szerint „fontos lenne", hogy a jelenleg elutasítónak mutatkozó EU-tagországok a következő napokban meggondolják magukat, és támogassák a paktumot a jövő heti marokkói konferencián, ahol a csomag elfogadását tervezik.

A világszervezet 193 országa 2016 őszén egyezett meg a paktum elfogadásáról, amelynek célja a bevándorlás biztonságossá, legálissá tétele, az illegális migráció visszaszorítása, a jogosulatlanul érkezők kitoloncolásának felgyorsítása, valamint a befogadottak integrációjának erősítése. A jóváhagyás folyamatából Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Csehország, az Egyesült Államok, Izrael, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia is kilépett.

(MTI)

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Keleti Front
2018. december 04. 14:56
Csődbe ment az országom,de sej.Ezért aztán befogadom még az öreg anyám térde kalácsát is,sej.Csak jöjjön rá támogatás,egy kis mani ,sej.Aztán mikor már ezt se tudom visszafizetni,akkor nem tudom mit fogok csinálni.Ezért aztán hugynak-szrnak nyalom a nyalókáját,csuhajja.
Csigorin
2018. december 03. 15:38
mi ertelme van egy NEMKIVANATOS folyamatot biztonsagossa es legalissa tenni? erre valaszoljon a biztos ur.
hakos
2018. december 03. 13:44
Lópikolusz "a migrációs politikáért felelős biztos .... nem érti, hogy ezek az országok miért vetik el a globális csomagot. Jogilag ugyanis nem kötelező érvényű paktumról van szó, és senkit sem kényszerítenek arra, hogy tartsa magát a benne szereplő javaslatokhoz ". Szóval az ipse szerint fogadjanak el ezek az országok valamit, amivel nem értenek egyet, hisz úgysem kell betartani. Az őszinteség jó dolog.... :))))
istvánkeve
2018. december 03. 13:11
Található ebben a paktumban egy sor, ami a túlnépesedés problémáját megemlíti ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!