Potápi Árpád: A cserkészközösségek támogatása a diaszpóra fennmaradását segíti

2018. november 27. 21:22

Ha a gyerekeket, fiatalokat nem támogatjuk, akkor magyar jövőről sem beszélhetünk; mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedd este az M1 aktuális csatornán a külhoni magyarság számára kiírt pályázatokat ismertetve.

2018. november 27. 21:22

„Potápi Árpád János arról beszélt, hogy ifjúsági és cserkészközösségek támogatására, valamint a diaszpórában élő magyarság szervezetei és a magyar nyelvű oktatást végző szervezetek számára írt ki pályázatot a kormány összesen 750 millió forint összegben.

Az államtitkár kiemelte: ezek a pályázati lehetőségek nagyon jók arra, hogy minden magyar közösség, magyar ember megtarthassa az identitását és a kapcsolatát Magyarországgal.

Közölte: ifjúsági szervezetek jövő évi rendezvényeikre 250 millió forintra pályázhatnak. 

Jelezte: egyre több az érdeklődő, és azért emelték a keretet, hogy minél több szervezetet támogathassanak. 

A régió nagyságához és az ott élő magyarság számához próbálnak igazodni a pályázatokkal; tette hozzá.”

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egynick
2018. november 27. 22:03
Potápi is felfelé bukott. Bonyhádi döbrögiből államtitkár.
3M..
2018. november 27. 21:31
Potápi Árpád közölte: ifjúsági szervezetek jövő évi rendezvényeikre 250 millió forintra pályázhatnak. Szervezetek? Sok? Mészárosnak igen "szarul" indulna a reggele, ha csak 250 millióra pályázhatna. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!