Lemondott kormánytisztségeiről Paul Stanescu román miniszterelnök-helyettes

2018. november 26. 16:00

Lemondott a román kormányban betöltött regionális fejlesztési miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztségéről Paul Stanescu.

2018. november 26. 16:00

Lemondott a bukaresti szociálliberális kormányban betöltött regionális fejlesztési miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztségéről hétfőn Paul Stanescu, akitől múlt héten a Szociáldemokrata Párt (PSD) megvonta a bizalmat.

Stanescu néhány hete lemondásra szólította fel a korrupcióváddal másodszor is bíróság elé állított Liviu Dragnea PSD-elnököt, arra hivatkozva, hogy bírósági ügyei és az ellenzéki megmozdulások által ellene fordított közhangulat ártanak a kormánypárt megítélésének.

Bár Stanescut a múlt heti kormányátalakítás során is megpróbálta eltávolítani a kormányból a PSD, Klaus Iohannis jobboldali államfő ezt meghiúsította, mivel – a posztra javasolt új jelölt alkalmatlanságára hivatkozva – nem volt hajlandó aláírni felmentését.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisgul
2018. november 26. 16:18
Kár volt kinevezni regionális fejlesztési miniszternek! Ahol semmi nem fejlődik, oda minek fejlesztési miniszter?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!