Iohannis: A román kormány nincs felkészülve az uniós elnökségre

2018. november 12. 16:07

A román államfő szerint a Dăncilă-kormány nincs áll készen az Európai Unió Tanácsának soros elnökségére.

2018. november 12. 16:07

A jobboldali Klaus Iohannis államfő a román „demokrácia balesetének” nevezte a Viorica Dăncilă vezette bukaresti szociálliberális kormányt, amely szerinte nincs felkészülve arra, hogy 2019 január elsejétől átvegye az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét.

Az elnök arra reagált, hogy szombaton váratlanul bejelentették Victor Negrescu európai ügyekért felelős, a küszöbön álló román uniós elnökség előkészítésével megbízott tárca nélküli miniszter lemondását.

Liviu Dragnea szociáldemokrata elnök szerint azonban fel sem merül, hogy Románia ne lenne képes ellátni az uniós elnökséggel kapcsolatos feladatokat. Rámutatott az elnökséget nem egy ember készítette elő, és Dancila miniszterelnök hamarosan új tisztségviselőt jelöl Negrescu helyére. A román média úgy tudja: a kormányfő George Ciamba külügyi államtitkárra bízná a feladatot.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
triumphator
2018. november 12. 21:57
Bezzegrománia jobban tejesít! Itt minden pofon jó helyre megy.
Palakon
2018. november 12. 19:51
Azert ezek a romanok tenyleg elkepesztoek.
Móna
2018. november 12. 19:20
Nincs felkészülve. Végre egy dolog, amiben egyet érthetünk:)
korona
2018. november 12. 17:00
Őszinte ember ez a Iohannis. Inkább nem, minthogy kudarcba fulladjon. No meg feléjük vannak fordítva Oroszország rakétái. Az amerikaiaktól meg nem tudnak már megszabadulni. Románia? Nem tudni mi a jövője.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!