Tengervízlopáson értek egy német férfit

2018. október 02. 18:22

1549 euróra büntették, és kötelezték, hogy a lopott vizet eressze vissza a tengerbe.

2018. október 02. 18:22

Rajtakaptak Olaszországban egy német férfit, amint illegálisan nagy mennyiségű vizet vételezett a tengerből Triesztnél, hogy azt bajorországi akváriumoknak adja el. 

A trieszti rendőrség közleménye szerint a Barcola nevű városrész kikötőjében egy helyi lakos arra lett figyelmes a minap, hogy valaki tengervízzel tölt meg egy kamiont. Az éber állampolgár azonnal értesítette a rendőrséget, amelynek sikerült tetten érnie a 48 éves német férfit, aki 24 darab, egyenként 1000 literes tartályt akart megtölteni az Adriai-tenger vizével. Az illető bevallotta, hogy a vizet Bajorországba akarta „csempészni” akváriumok feltöltéséhez.

A tengervíztolvajt 1549 euróra (500 ezer forint) büntették, és kötelezték, hogy a lopott vizet eressze vissza a tengerbe.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2018. október 04. 00:11
Nagyon beteg a hír is, meg aki egyetért a "hatósággal" az is. B+ pár év és ingyen is hozzák a tengervizet, annyi lesz belőle.
Zod
2018. október 03. 10:15
„Ágoston egyszer a tengerparton sétált és a Szentháromság titkán elmélkedett. Egyszercsak észreveszi, hogy egy apró gyerek kagylóval a tenger vizét egy gödröcskébe iparkodik átmeríteni. Megkérdezte tőle, mit művel? A kisfiú bátran megfelelt: látod, a tenger vizét akarom ide átönteni. Gondolod, hogy ez sikerül? – kérdezte a püspök. Miért ne hinném – válaszolt komolyan a fiúcska, aki Isten angyala volt – te is hiszed, hogy felelni tudsz arra, amire még senki sem tudott. Sokkal könnyebb nekem a tenger vizét e lyukba merítenem, mint az embernek Isten lényét kifürkészni. "
Csomorkany
2018. október 02. 22:37
A XVII. században fináncok járták a francia Riviérát, és azért kerestek tengervíztolvajokat, mert azok megsértik az állami sómonopóliumot.
annamanna
2018. október 02. 21:46
"Esővízgyűjtésért börtön Néhány éve bejárta az internetet az a hír, mely szerint egy oregoni férfit börtönbe zártak esővízgyűjtésért. A témában megjelent cikkek szerint az USA több államában is szigorú szabályozásokat vezettek be, hogy a csapadék - mint állami tulajdonú vízkészlet - privát felhasználását korlátozhassák. A történet természetesen nem igaz, jelenleg 11 amerikai államban létezik az esővízgyűjtést szabályozó törvény (nagyrészt folyó esővizekre vonatkoznak!), közöttük pedig olyan is van, mely nemhogy tiltaná, de inkább támogatja az esővízgyűjtsét, méghozzá adókedvezménnyel. Ami az oregoni lakost, Gary Harringtont illeti: a férfit többszöri figyelmeztetés után végül azért zárták be 30 napra, mert engedély nélkül helyezett el gátakat a területén található esővizes csatornákon, hogy saját víztározókat hozzon létre. Ezzel a módszerrel majdnem húsz olimpiai úszómedencényi vizet gyűjtött össze, és horgásztavat alakított ki." http://ecolounge.hu/nagyvilag/tenyleg-borton-jar-az-esovizgyujtesert-4-legenda-mely-bejarta-a-netet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!