Párton belüli zűrzavar a román szociáldemokratáknál

2018. szeptember 19. 14:03

A Szociáldemokrata Párt három alelnöke követeli Liviu Dragnea jelenlegi pártelnök azonnali lemondását.

2018. szeptember 19. 14:03

A bukaresti kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének, Liviu Dragnea képviselőházi elnöknek az azonnali lemondását követeli mindkét tisztségéből egy szerdán közzétett nyílt levélben a párt három alelnöke.

A Paul Stanescu miniszterelnök-helyettes, Gabriela Firea bukaresti főpolgármester és Adrian Tutuianu szenátusi alelnök által aláírt levél szerint Dragnea önkényesen és rossz irányba vezeti a pártot. A három alelnök azt írta, hogy Dragnea jogi helyzete sérülékennyé teszi a PSD-t, amelynek támogatottsága a közvélemény-kutatások szerint több mint tíz százalékponttal csökkent a 2016-os választások óta. A pártelnököt korábban jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték, később újabb korrupciós ügyben vádolták meg.

Dragnea péntekre összehívta a PSD végrehajtó bizottságát.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisgul
2018. szeptember 19. 17:52
Na akkor ez pont jó ok lehet egy kicsit szidni az Erdélyi testvéreinket! Rohadékok!
Berecskereki
2018. szeptember 19. 14:11
Román patkánylázadás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!