Elmaradt a szerb és a koszovói elnök találkozója Brüsszelben

2018. szeptember 07. 15:39

Nem találkozott egymással Aleksandar Vucic szerb és Hashim Thaci koszovói elnök.

2018. szeptember 07. 15:39

A várakozásokkal ellentétben végül nem  találkozott egymással Aleksandar Vucic szerb és Hashim Thaci koszovói elnök pénteken Brüsszelben, miután előbbi lemondta a tárgyalást, mondván, hogy annak jelenleg nincsenek meg a minimális feltételei.

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője külön-külön kétoldalú megbeszélést folytatott a szerb és a koszovói elnökkel. A találkozók után kiemelte, hogy továbbra is nézetkülönbségek vannak a felek között, de bízik abban,  hogy a következő hónapokban sikerül jogilag kötelező érvényű megállapodásra jutni a két ország kapcsolatának normalizálásáról.

Közleményében  ugyanakkor arról tájékoztatozz: a következő brüsszeli találkozóra még szeptemberben sor fog kerülni.

(MTI9

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Világpanoráma
2018. szeptember 07. 16:15
Az utolsó csúcstalálkozó megállíthatja az Idlib elleni harcot ? https://vilagpanorama.hu/2018/09/07/egy-utolso-csucstalalkozo-megallithatja-az-idlib-elleni-harcot/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!