A genti bíróság engedélyezte a burkini viseletét az uszodákban

2018. szeptember 02. 12:16

A város vezetése tiltotta ki a burkinit az uszodákból, a bíróság elkaszálta a döntésüket.

2018. szeptember 02. 12:16

A belgiumi Gent bírósága határozatában engedélyezte a burkini viseletét a város nyilvános uszodáiban – közölte a La Libre Belgique című belga napilap honlapja.

Gent polgármesteri hivatala korábban higiéniai és biztonsági okokra hivatkozva betiltotta a láb- és kézfej, valamint az arc kivételével a teljes testet takaró női úszódresszek viselését. A döntést civilek támadták meg a városi bíróságon a burkini viseletének engedélyezését követelve. Precedens ítéletében a bíróság arra szólította fel az uszodák vezetését, hogy vizsgálják felül a fürdőruha viseletére vonatkozó szabályozásukat és nyissanak új fejeztet a vallási okokból viselt ruhadarabokat illetően.

A város vezetése fellebbezett a bírósági végzés ellen. Véleményük szerint a határozat kizárólag vallási szempontokat vett figyelembe, a higiéniai és biztonsági indokokat nem, továbbá korlátozza a hivatal döntési autonómiáját is.  A burkini uszodai viseletét engedélyező végzés az ügy végleges lezárásáig érvényben marad – közölte a napilap.

(MTI)

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doxi
2018. szeptember 03. 12:07
Nekem, mert a Nagy Tésztaszűrő vallás híve vagyok, 1 m-es tésztaszűrőt kell hordanom. Az uszodában is. Követelem a hitem tiszteletben tartását!!
formaegy
2018. szeptember 03. 08:50
Egyszerű a megoldás. Az emberek ne menjenek az uszodába! 1-2 hónap - még annyi sem - és kiderül milyen lesz az uszoda forgalma! Ki az az elmebajos ember, aki ilyen vízbe bemegy? Az meg is érdemli ha fertőzést kap.
tango47
2018. szeptember 02. 21:51
Én azt hittem, hogy csak nálunk ítélkeznek idióták.
Akitlosz
2018. szeptember 02. 21:05
"Véleményük szerint a határozat kizárólag vallási szempontokat vett figyelembe," Vallásozni a templomban kell és nem az uszodában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!