A brit Munkáspárt lehetségesnek tartja a Brexit újraszavazását

2018. szeptember 25. 19:48

Kedden fogadta el a brit Munkáspárt Liverpoolban zajló konferenciáján azt a stratégiát, amelynek szellemében egy újabb Brexit-szavazás sem lenne kizárható.

2018. szeptember 25. 19:48

Nagy többséggel jóváhagyták kedden a brit Munkáspárt kongresszusának küldöttei a párt Brexit-stratégiáját, amely nyitva hagyja az újabb EU-népszavazás lehetőségét is. Arról azonban még kedden is vita volt a kongresszuson, hogy ha lesz ilyen referendum, azon a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről lehet-e majd dönteni, vagy arról is, hogy Nagy-Britannia maradjon az Európai Unió tagja.

A legnagyobb brit ellenzéki erő Liverpoolban zajló éves kongresszusán elfogadott Brexit-stratégia egyik fő eleme az, hogy a Labour-frakció szinte bizonyosan leszavaz a parlamentben bármiféle olyan megállapodást, amelyet a konzervatív párti kormány köt az EU-val a kilépés feltételrendszeréről. A Munkáspárt ugyanis nem hiszi, hogy a kormány képes megfelelő egyezségre jutni az unióval.

A kongresszuson elfogadott határozati javaslat megfogalmazása szerint „ezután minden lehetőség nyitva áll", beleértve az újabb EU-népszavazást is.

(MTI)

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik