Sokan meghaltak Indiában a monszun miatt

2018. augusztus 13. 12:29

Az elmúlt száz év egyik legsúlyosabb monszunévada okoz áradásokat India déli részén.

2018. augusztus 13. 12:29

Legkevesebb 39 ember meghalt India déli részén, Kerala államban az elmúlt száz év egyik legsúlyosabb monszunévada miatt kialakult áradásokban – tudatták helyi illetékesek hétfőn.

Az anyagi kár is jelentős; a hatóságok 1,1 milliárd dollárra (kb. 310 milliárd forint) becsülik. Több autópálya járhatatlanná vált, és mintegy ezer hektáron a termény is elpusztult. A keralai miniszterelnöki hivatal Twitter-üzenetben azt közölte, hogy csaknem 20 ezer ház vált lakhatatlanná, és tízezer kilométernyi közút ment tönkre.

Az alacsonyabban fekvő területekről 33 372 embert telepítettek ki, és több mint 300 állami befogadóközpontban helyezték el őket. A halálos áldozatok többsége vízbe fulladt, vagy földcsuszamlás temette be. Öt embert eltűntként tartanak nyilván.

Pinaraji Vidzsajan keralai kormányfő szerint 1924 óta a második legsúlyosabb az árvízhelyzet az államban, 14 körzetből 10 súlyosan érintett, és 27 helyen kellett megnyitni a gátakat, hogy csökkenteni lehessen a rájuk nehezedő nyomást.

A meteorológusok egészen szerdáig súlyos vagy különösen súlyos esőzéseket jeleznek előre Kerala sok részén.

(MTI, MTI/EPA/Dzsaipal Szingh)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2018. augusztus 13. 13:37
"Az alacsonyabban fekvő területekről 33 372 embert telepítettek ki, és több mint 300 állami befogadóközpontban helyezték el őket." A monszun tehet róla, hogy a népesség növekedése miatt betelepítik az alacsonyabban fekvő területeket is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!