Maszkos fiatalok zavarogtak Svédországban

2018. augusztus 15. 09:16

Százas nagyságrendben gyújtottak fel autókat és randalíroztak fiatalok a svéd városokban. A szocdem miniszterelnök fel van háborodva.

2018. augusztus 15. 09:16

Több svéd városban is autókat gyújtogattak és randalíroztak fiatalok a hétfőre virradó éjszaka. A fiatalok maszkokat viseltek, és Göteborgtól Stockholmig és Uppsaláig rongálták környezetüket az éjszaka folyamán.

A rendőrség eddig négy személyt azonosított be, a gyanúsítottak mind 18 év alatti fiatalok, és már korábban ismertek voltak a rendőrség előtt. Nem vették őket őrizetbe.

A zavargásokat elítélték a parlamenti pártok vezetői. Stefan Löfven szociáldemokrata miniszterelnök a rádióban azt nyilatkozta: „Nagyon fel vagyok háborodva, azt kérdezem az elkövetőktől, hogy mi a fenét csináltok?” Löfven megígérte, hogy a kormány szigorral lép fel.

Ulf Kristersson, a konzervatív Mérsékelt Párt elnöke szerint nem tiltakozásról, hanem szabotázsakcióról van szó.

Paula Bieler (Svédországi Demokraták) kijelentette: „Az én Svédországomban a rendőrség intézkedik, és azonnal őrizetbe vesz”. 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2018. augusztus 15. 15:04
Nem elengedni kellett volna őket, hanem befogni a leégett kocsikat kézierővel, de robotokat megszégyenítő precizitással újjáépíteni.
OberEnnsinnen
2018. augusztus 15. 11:20
Pedig, G. Soros, a jó szándékú segítőautomata csak és csakis bennük bízik, ezekben a maszkos fiatalokban, mint kisebbségekben: "...a The New York Times hosszasan írt George Sorosról, de ami kiemelkedő a cikkben, az Soros fiának, Alexnek a megjegyzése apját illetően. A cikkben Soros fia eléggé világossá teszi végre, hogy bizony apja is egy „zsidó zsidó”, és nem „zsidó származású, de csak pénzember, származása nem jelent semmit”: Amikor a koffein végre hatni kezd, Alex elmondta nekem, hogy sok éven át apja nem igazán akarta reklámozni judaizmusát, mert »ez olyasmi, amiért majdnem megölték«. De mindig is »elsősorban zsidóként azonosította magát«, és filantrópiája alapvetően egy kifejeződése volt zsidó identitásának, olyan értelemben, hogy más kisebbségekkel érzett szolidaritást, és azért is, mert rájött, hogy egy zsidó csak egy olyan világban lehet igazán biztonságban, ahol a kisebbségek védelem alatt állnak. Magyarázva apja motivációit, azt mondta, hogy »Az ok, amiért egy nyílt társadalomért küzd, az az, hogy csak egy olyan társadalomban (értsd: nyílt társadalomban, ahol a kisebbségek nyíltan bemehetnek a többségi dolgozó emberek házaiba), élhetsz zsidóként – kivéve, ha nacionalista leszel, és csak a saját jogaidért harcolsz a saját államodban.« https://www.nytimes.com/2018/07/17/magazine/george-soros-democrat-open-society.html Hát, ezek a fiatalok védelem alatt álltak-állnak, Soros-védelem alatt, jellemző, a védelmükre, a Löfven min-elnök annyira fel van háborodva, hogy le sem tartóztatták őket. De, ha Soros azt mondja, meg kell őket jutalmazni, mert pár autón kívül máshoz nem nyúltak, a debilsvéd hajlongva, megteszi.
silenceCZ
2018. augusztus 15. 11:20
szétesőben a Svédisztán, köszönjék meg a liberálbolsevik csürhének meg a pénzéhes NGO-knak... bár a svédek legnagyobb problémája még jelenleg is a magyar szólásszabaság a legnagyobb problémájuk ... elmebetegek egytől-egyig.
szavaztam
2018. augusztus 15. 11:19
az otthonrol hozott kulturavan gazdagitjak svedorszagot.... mi a gond? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!