Orbán: Zárva kell tartani a balkáni migrációs útvonalat

2018. július 24. 11:19

Orbán Viktor Podgoricában egyeztetett Dusko Markovic montenegrói kormányfővel kedden.

2018. július 24. 11:19

Segítséget ajánlott a migrációval kapcsolatos nehézségek kezelésében Orbán Viktor miniszterelnök Montenegrónak kedden Podgoricában, a Dusko Markovic montenegrói kormányfővel folytatott megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatón.

A kormányfő hangsúlyozta: amikor Montenegró a saját határait védi, Magyarországot és az egész Európai Uniót is védi. Jelezte, Magyarország egy „identitásvédő álláspontot" foglal el.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a migráció ügyében az egyetlen siker a balkáni útvonal lezárása volt, ami Magyarország nevéhez fűződik. A balkáni útvonalat lezárva kell tartani, és minden balkáni országot meg kell védeni – jelentette ki.

Dusko Markovic köszönetet mondott Orbán Viktornak a határvédelemben nyújtott segítségért, és megjegyezte – bár most még nem kell, de –, előfordulhat, hogy szükség lesz a drótkerítésre is.

(MTI,MTI fotó: Koszticsák Szilárd)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1288-as Soros zsoldos
2018. július 24. 15:07
Továbbra is a visszafogott elegancia és a jól megválasztott nyakkendő jellemzi a kormányfőt.
még fokozza
2018. július 24. 13:29
Amíg távol van addig a helyettese, semjén utasításai alapján dolgozik a kormány?
pildar
2018. július 24. 13:17
Orbán okos, a Balkánról új EU tagok jönnek, és mit hoz az új tag? Bizony új piacot, és erre az új piacra mi is esélyesek vagyunk, ezért ápolni kell a kapcsolatot velük. A politikai szövetségek ugyanis gazdasági előnyöket hoznak. Persze a libsi álláspont az hogy, merjünk kicsik lenni, jobb volt amíg a MOL külföldi kézben volt az OTP meg dögrováson, meg amúgy is lélegeztetőgép meg CT kell nem gazdasági fejlődés, ha meg nincs pénz segít aí IMF, mint a görögöknek...
popzene
2018. július 24. 13:09
"a migráció ügyében az egyetlen siker a balkáni útvonal lezárása volt, ami Magyarország nevéhez fűződik." :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD (a balkani utvonalat termeszetesen a torok megallapodas tartja zarva, nem az Orban-kerites)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!