Kikötött Mallorcán két spanyol mentőhajó

2018. július 21. 13:40

Halottak is voltak az egyik hajó fedélzetén.

2018. július 21. 13:40

Kikötött a Palma de Mallorcán szombaton a Proactiva Open Arms spanyol nem kormányzati szervezet (NGO)  két mentőhajója, egyik fedélzetén egy kameruni nővel – aki csodával határos módon túlélt egy tengeri balesetet –, illetve egy másik migráns nő és egy fiú holttestével.

A kiszáradás tüneteit mutató kameruni nőt kedden emelte fedélzetére az Astral nevű mentőhajó, és akkor már jó ideje sodródott a tengeren egy gumicsónakban. Másnap a nőn kívül még két holttestet is kiemeltek a vízből

Annak ellenére, hogy a római kormány illegális bevándorlással szembeni kemény fellépése miatt a civilszervezetek mentőhajói nem köthetnek ki Olaszországban migránsokkal a fedélzetükön, az Astralnak engedélyezték, hogy befusson Catania kikötőjébe. A Proactiva Open Arms ugyanakkor úgy döntött, hogy hajója inkább a spanyol partok felé veszi az irányt, részben a római kormány migránsokkal szembeni ellenségessége miatt, másrészt azért, mert az olasz hatóságok csak a hajótöröttet akarták átvenni, a két holttestet nem.

Az NGO azzal vádolta a líbiai parti őrséget, hogy a három embert sorsára hagyta a tengeren, mert nem akartak visszatérni több mint 160 kimentett társukkal együtt Líbiába. A parti őrség szóvivője tagadta ezt, szerinte mindenkit megmentettek a 165 tagú csoportból.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2018. július 24. 15:40
" Az NGO azzal vádolta a líbiai parti őrséget, hogy a három embert sorsára hagyta a tengeren, mert nem akartak visszatérni több mint 160 kimentett társukkal együtt Líbiába." - Az NGO -nak a három migrit kellett volna megvádolnia, hogy nem fogadtak szót a libiai hatóságoknak! - nem de? Ha meg visszaviszi a hatóság őket, akkor meg korlátozzák a jogaikat - abszurd. Vádolom a migrisegítő NGO-kat, hogy az ő bíztatásuk miatt sodródik sok migri a halálba.
Akitlosz
2018. július 22. 03:35
"Halottak is voltak az egyik hajó fedélzetén. " Csak kevés. Egynek sem szabadna élve Európában partot érnie.
orion
2018. július 22. 01:14
Index: A Proactiva Open Arms spanyol szervezet szombaton gondatlan emberölés és elmulasztott segítségnyújtás miatt feljelentette a panamai zászló alatt hajózó Triades kereskedelmi hajó kapitányát és a líbiai parti őrséget a spanyol rendőrségen, miután az NGO mentőhajó, fedélzetén egy kameruni nővel, illetve két migráns holttesttel a fedélzetén kikötött Palma de Mallorcán - írja az MTI. Másnap a nőn kívül még két holttestet is kiemeltek a vízből. Szóval kiszedték a kameruni nőt, majd másnap(másnap!) találtak két hullát a vízben, azt is kihúzták. Aztán föjelentgetik egy másik ország parti őrségét meg aki eszükbe jut. Hülyék ezek teljesen.
orion
2018. július 22. 01:02
Már a hullák is migrálnak? Klassz. "Az NGO azzal vádolta a líbiai parti őrséget, hogy a három embert sorsára hagyta a tengeren, mert nem akartak visszatérni több mint 160 kimentett társukkal együtt Líbiába. " Akkor mit is kellett volna tennie a líbiai parti őrségnek? Kimentették (volna) és visszavitték (volna) Líbiába őket. Nem mentek. Választottak, maradtak a vízen. A parti őrség messzemenőkig tiszteletben tartotta a döntésüket és az integritásukat, nem gátolta őket személyi szabadságukban. Ezeknek az endzsíós libsiknek semmi nem jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!