Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Az európai ketrec

2018. július 13. 09:26

Most Európa túlsó felén, Nagy-Britanniában bizonyosodik be, hogy az „európai ketrecből” nincs szabadulás.

2018. július 13. 09:26
Friss Róbert

„Most, hogy Görögország halad kifelé a válságból, lassan lelohadnak mindazok, akik néhány éve még Alekszisz Cipraszban és a Szirizában látták az Uniónak ellenálló, az »európai ketrecből« való kiszabadulás újbaloldali hősét. Aztán Görögország – hatalmas áldozatokkal bár, de - megcsinálta, amit az uniós pénzügyi körök megköveteltek tőle, ami ellen Ciprasz kardot rántott, és az ország túlélte a válságot. Nyugat-Európa – főként Németország – hatalmasat keresett mindezen, az újbaloldali álmok pedig szertefoszlottak.

Most Európa túlsó felén, Nagy-Britanniában bizonyosodik be, hogy az »európai ketrecből« nincs szabadulás. Ha már a britek – James Cameron – voltak olyan őrültek, hogy öngyilkos politikai számításból, egy becsapott közvéleménnyel két éve nekimentek az uniós tagságról rendezett népszavazásnak, most beláthatják: több, mint tévedtek, amikor úgy gondolták, a XXI. század elején is működhet a sziget kontinenst megvető, külön utas politikája.”

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2018. július 15. 12:08
Sajnos egyet kell értenem. Maga a megfogalmazás is jó, hogy "európai ketrec". (Amit az angol közvélemény "megvezetésével" kapcsoaltban említ, az fokozottan igaz az egykori magyarországi EU-csatlakozással kapcsolatban.) Igen, a "ketrecbe" bemásztunk, az ajtaja ránk csapódott. Mivel maga az EU nem más, mint a globalista világhódítás egy lépése, az esetleges magyar kilépés ezt az egész erőt a magyarság ellen indítaná, és a külkapcsolatoknak mindig is kitett Magyarországot fél éven belül megfojtanák. Nem kilépni kell, meg kell várni, és elő kell segíteni az összeomlását, vagy gyökeres átalakítást.
mokány
2018. július 13. 20:02
A Brit szigetek, politikailag, mindig is közelebb voltak az Amerikai kontinenshez, mint az Európaihoz.
matykox
2018. július 13. 15:28
Frisch, maga csak szeretné, hogy ne legyen szabadulás az "Európa ketrecből"! Hülye, mint mindig, hazudik,m mint mindig. Csak nem a népszarába írogat vonalakat az ujjával?
atila68
2018. július 13. 13:10
Nincs mese Róbert, csak a láncainkat veszíthetjük. Miért van az, hogy a Népszavánál nincs egy tökös főszerkesztő aki ilyenkor négyszemközt lehülyézi aki hülye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!