Döntött a bíróság: halálra ítélik az újdelhi diáklány bántalmazóit

2018. július 09. 14:36

Megerősítették a diáklány erőszaktevőire kiszabott halálbüntetést az indiai legfelsőbb bíróságon.

2018. július 09. 14:36

Az indiai legfelsőbb bíróság hétfőn megerősítette a 2012-ben brutálisan megerőszakolt, később a bántalmazásokba belehalt újdelhi diáklány három erőszaktevőjére kiszabott halálbüntetést. A vádlottak ügyvédje elmondta, hogy a bírák elutasították a három férfi kérelmét a halálbüntetés életfogytiglani börtönbüntetéssé változtatására. A bíróság véleménye szerint nem került napvilágra olyan új információ, amely miatt felül kellene vizsgálni a korábbi ítéletet. Egy negyedik vádlott-társuk is kérvény beadására készül.

A 23 éves orvostanhallgatót 2012 decemberében hat férfi megerőszakolta és összeverte egy buszon. A lányt a bántalmazás után kidobták a mozgó járműből. Két héttel később belehalt sérüléseibe. Az eset Indiában és világszerte hatalmas felzúdulást keltett. A történteket követően ezrek vonultak utcára, hogy tiltakozzanak a szexuális erőszakcselekmények ellen.

A csoportos nemi erőszak egyik elkövetője később öngyilkos lett, míg egy másik enyhébb büntetést kapott társainál, mert kiskorú volt a bűncselekmény elkövetésekor.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2018. július 10. 20:45
Amúgy - bár ez pro és kontra is érv lehet a halálbüntetés kapcsán - aki ilyet művel, az az életművét már létrehozta. Ezek azért az óráért születtek, amikor meggyilkolták azt a lányt. Innentől nincs más téma, ami fontos lehetne az életükben. Akkor sem, ha életben tartják őket. A Jóistennel is erről fognak csevegni. Ha irgalmas lesz hozzájuk, e tett kapcsán lesz irgalmas. Van ebben valami tényleg rettenetes.
Csomorkany
2018. július 10. 20:18
Hát, nem fogok tüntetni menni az indiai követség elé, ha föllógatják őket. IJ.
Edvind Johnsson3.0
2018. július 10. 12:06
Ezt az ítéletet kb. 5 másodperc alatt meg lehetett volna hozni.
balbako_
2018. július 10. 07:44
Radikális büntetés, de kizárja az ismétlést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!