Barátnőjének adott novicsok idegmérget egy brit férfi

2018. július 25. 22:51

Azt hitte, drága parfüm van benne.

2018. július 25. 22:51

Eredeti, bontatlan csomagolású parfümben volt a novicsok idegméreg, amitől egy brit pár június végén Dél-Angliában súlyosan megbetegedett – írja az ATV. A pár férfi tagja túlélte a mérgezést, barátnője azonban hosszas kezelés után meghalt az idegméregtől.

Charley Rowley elmondta, valahol Salisbury-ben egy bontatlan, drága parfümöt talált, és úgy gondolta hazaviszi, és barátnőjét lepi meg azzal: az asszony, Dawn Sturgess megörült az ajándéknak, felbontotta a parfümös dobozt, majd tartalmát a csuklójára kente. Mint kiderült, parfüm helyett az üvegcsében novicsok idegméreg volt, ez lett az asszony veszte.

Sturgess negyed óra elteltével fejfájásra panaszkodott, majd ruhástól a kádba feküdt. Ekkor már Rowley elmondása szerint nagy volt a baj. Kicsivel később a férfi is rosszul lett, neki a kezére loccsant a méreg, ám hamar lemosta azt – valószínűleg életét is ennek köszönheti.

Párja nyolc nap múlva meghalt a kórházban az idegméregtől. „Nem hiszem, hogy valaha is fel fogom tudni dolgozni az elvesztését" – mondta kedvese elvesztéséről Rowley.

A novicsok idegmérget még a Szovjetunióban fejlesztették ki, de úgy látszik, ma is használatban van: ezzel mérgezték meg ugyanis Szergej Szkripal volt brit-orosz kettősügynököt és a lányát is márciusban, ugyancsak Salisbury-ben. A brit kormány Moszkvát sejti az eset mögött, az oroszok viszont tagadják, hogy közük lenne a mérgezéshez.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
izo1210
2018. július 26. 20:06
Ugye, ugye? A tízparancsolat betartásával ezt is meg lehetett volna előzni. (Már ha igaz a sztori, nem csak el akarta tenni láb alól az asszonyt.)
viewty
2018. július 26. 11:34
Tehát... vegyük át újra. A képtelen történet szerint a pali guberált egy parfümöt a csajának, a nő megörült a gáláns ajándéknak, be is pacsulizta magát frissengyorsan majd beszédült a kádba. Ezalatt a fickó véletlenül a saját kezére loccsantotta a maradékot, aztán meggondolta magát, lemosta és megmenekült. Én még nem találkoztam olyan férfivel, aki a parfümös üvegeim iránt ekkora érdeklődést mutatott volna... Hát mekkora parasztvakítás ez a sztori, jóég! :)
I_Isti
2018. július 26. 10:38
És? Jó illata volt legalább?
u.cserkész
2018. július 26. 10:19
Putyin lopakodott be a faluba és letette a mérget a kuka mellé. Persze ürgebőrbe volt öltözve, ezért nem ismerték fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!